Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontinentalni turizam
  • 24.08.2015. 15:10

Planinarenje u Austriji popularnije od mora!

Austrija u turizmu ostvari 2,5 puta veće prihode od Hrvatske, unatoč tomu što ne nudi sunce i more.

  • 649
  • 22
  • 0

Na 2.500 m nadmorske visine, skijaške staze u Sillianu u Austriji postaju mjesto za planinare i sve željne boravka u prirodi i malo seoske atmosfere, domaće autohtone hrane i aktivnosti na svježem zraku.

Austrija u turizmu ostvari 2,5 puta veće prihode od Hrvatske, unatoč tomu što ne nudi sunce i more. Domaćini su se potrudili osmisliti atraktivne izvanpansionske sadržaje pa ljetna sezona u planinama traje sedam mjeseci.

Dobrobiti seoske atmosfere

Tajna je, kažu, u svakom detalju. Na velika ulaganja ne smije se čekati dulje od pet godina. Ponuda se stalno mora osvježivati jer će je, tvrde, financijski pokriti već prvi sljedeći zadovoljan gost, prenosi hrt. Prekrasan spoj borova, trava i planinskog cvijeća, uz pogled na konje i krave privukla je ove godine mnogo turista, a većina se nakon prvog puta često i vraća.

Vrhunac sezone su tri zimska mjeseca. Ljeti popunjenost premašuje 65%. Domaći čovjek vjeruje samo regionalnoj banci, kažu tradicionalni OPG-ovci koji u svoju ponudu uključuju samo proizvode s vlastitih gospodarstava. Ključ uspjeha su kažu, dodatni sadržaji i stalna ulaganja. Rijetke su investicije sa stranim bankarima.


Tagovi

Planinarenje Austrija Seoski turizam Kontinentalni turizam Izvanpansionski sadržaj Ljetna sezona Planinski štih Seoski turizam


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."