Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strelište Lovačkog saveza
  • 16.09.2015. 13:35

Lovcima strelište od tri milijuna kuna

Otvoren novi dio strelišta Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koje je jedino u Hrvatskoj opremljeno za natjecanje u disciplinama parkur, trap i karabin.

  • 301
  • 27
  • 0

"Sve je izgrađeno prema propisima za civilna strelišta, a nakon legalizacije teren planiramo tako i registrirati". Protekli vikend u Bzenici nedaleko od Pleternice otvoren je novi dio strelišta Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koje je jedino u Hrvatskoj opremljeno za natjecanje u disciplinama parkur, trap i karabin.

Vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna, no u planu su i dodatna ulaganja. "Zatravnit ćemo nasip te napraviti metu trčećeg vepra čija je cijena oko 30 tisuća kuna. Želja nam je izgraditi i objekt uz samo strelište koji bi koristili za susrete poput državnih natjecanja", rekao je Branko Bertelović, dopredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Dobra prilika za lovni turizam

U kompleks uloženo tri milijuna kuna

Kompleks u Bzenici prostire se na 3,3 hektara, a u njega je do sada uloženo ukupno tri milijuna kuna. "Sve je izgrađeno prema propisima za civilna strelišta, a nakon legalizacije teren planiramo tako i registrirati. Cilj nam je ponuditi obuku društvima i institucijama poput policije", naglasio je Zdravko Vujnović, predsjednik županijskog Lovačkog saveza.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj smatra kako je novi dio ponude dobra prilika za lovni turizam. "Mislim da je ovo strelište pravi primjer lovačkog entuzijazma i kako treba raditi. Upoznat sam s idejom od samog početka. Znam koliko je bilo problema pri izgradnji i oduševljen sam s postignutim", istaknuo je Križaj.

Prema riječima čelnog čovjeka Hrvatskog lovačkog saveza, za strelište iz Zlatne doline može se reći da je vodeće u zemlji. "Zahvaljujući ljudima iz županijskog Lovačkog saveza, 2006. godine ovdje na livadi je niknuo prekrasan teren, a dodatnim ulaganjem sada imamo najmodernije, jedino u Hrvatskoj, karabinsko strelište", zaključio je Đuro Dečak.


Fotoprilog


Tagovi

Lovci Pleternica Legalizacija Zdravko Vujnović Lovački savez Đuro Dečak Domagoj Križaj Civilna strelišta


Autorica

Maja Đurić

Više [+]

Novinarstvom se bavi već nekoliko godina, a specijalizacija su joj poljoprivredne teme. Suradnica je mnogih medija vezanih za agrar.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]