Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj lova
  • 06.01.2016. 08:40

Lovačkim društvima u Međimurju 192 tisuće kuna

Međimurska županija će lovačkim društvima podijeliti više od 192 tisuće kuna za razvoj lova i lovnoga turizma.

  • 136
  • 10
  • 0

Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a nedavno je obilježena i 20. godišnjica osnutka i djelovanja Lovačkog saveza Međimurske županije koji okuplja 20 lovačkih društava. Kao zakupnici zajedničkih lovišta, oni su nosioci organiziranog lova i lovnoga turizma, te im se u posljednje vrijeme priključuje sve više istomišljenika. Tome pridonose i stručni ljudi koji rade na razvoju lovišta, poštivanju hranidbenog lanca i izlovu.

Zbog velike važnosti lova u Međimurju, a temeljem Zakona o lovstvu, donijeta je odluka o raspodjeli i korištenju sredstava lovozakupnine u iznosu od 192.441,78 kn. Ovom odlukom raspoređuju se sredstva lovozakupnine, koju do zakonom određenog roka nisu zatražili vlasnici zemljišta bez prava lova, kao naknadu za zemljište obuhvaćeno lovištima, za koje je plaćena lovozakupnina za lovnu godinu 2014/2015.

Dodijeljena sredstva namijenjena su provođenju programa i mjera razvoja i unapređenja lovstva u Međimurskoj županiji. Lovačka društva moraju izvjestiti upravni odjel, o namjenskom korištenju dodijeljenih sredstava i to najkasnije do 30. rujna 2016. godine, a izvješću je potrebno priložiti i potvrde o izvršenim uplatama.


Tagovi

Međimurska županija Lovački savez Zakupnici Zajednička lovišta Lovozakupnina Lov Lovni turizam


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo