Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroturizam Ferlin
  • 23.07.2014. 18:00

Čuvari istarske tradicije

Agroturizam Ferlin nudi i smještaj u sobama koje su uređene u tradicionalnom stilu, a s prozora se pruža predivan pogled na imanje i prirodu

Foto: OPG Ferlin
  • 532
  • 16
  • 0

Agroturizam Ferlin, oaza mira i tišine, nalazi se u samom srcu Istre, u mjestu Gržini, 4 kilometra od Žminja i svega 30 minuta vožnje do istočne ili zapadne obale Istarskog poluotoka. Ovo obiteljsko gospodarstvo pravi je raj za zaljubljenike u nedirnutu prirodu i tradicionalne vrijednosti.

Konoba kod Ferlinovih uređena je rustikalno, s ognjištem, drvenim stolovima i starinskim ukrasima. Na meniju su specijaliteti tradicionalne recepture, od kojih svakako treba izdvojiti domaću tjesteninu - maneštru s koromačom, pljukance sa skorupom, janjetinu i teletinu u krušnoj peći te topli domaći kruh. Važno je za istaknuti kako se većina namirnica koje se koriste u pripremi uzgaja na samom gospodarstvu pa je tako moguće konzumirati mliječne proizvode ili pršut od domaćih krava i svinja. Nakon glavnog jela, posjetitelji mogu uživati i u prikladnim vinima i u vrhunskim desertima.

Ambijent obiteljskog gospodarstva Ferlin

Posjetitelji uključeni u rad na gospodarstvu

Osim gastronomskih delicija, imanje nudi i mogućnost uključivanja u rad na gospodarstvu. Posjetitelji tako mogu sudjelovati u radu s domaćim životinjama, proizvodnji zdrave hrane, branju lavande i drugog ljekovitog bilja. Za ljubitelje biciklizma tu je biciklistička staza koja prolazi kroz selo, tako da se i na taj način može uživati u okolnim brežuljcima i čistom zraku. Kraj je poznat po gljivama pa će i ljubitelji branja gljiva doći na svoje, kao i ljubitelji lova, kojih u okolici ima dosta.

Nevenka Ferlin šije i tradicionalne narodne nošnje, u koje upućuje posjetitelje, ali i izrađuje po narudžbi. Agroturizam Ferlin nudi i smještaj u sobama koje su uređene u tradicionalnom stilu, a s prozora se pruža predivan pogled na imanje i prirodu.

Ovo seljačko gospodarstvo svakako nadopunjuje turističku ponudu istarskih sela i svakako se preporuča svim ljubiteljima tradicionalnih vrijednosti i starih istarskih specijaliteta.

Foto: OPG Ferlin


Tagovi

Istra Agroturizam Obiteljsko gospodarstvo Obitelj Ferlin Gastronomska ponuda Ekoturizam Seoski turizam Istarske delicije Žminj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]