Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Adrenalinski park
  • 26.04.2016. 11:30

Ceranska obitelj gradi adrenalinski park

A cijela priča zakotrljala se ili bolje rečeno, još uvijek se kotrlja, od 1994. godine kada je obitelj Rimac u stražnjem dvorištu obiteljske kuće osnovala vlastiti Zoološki vrt.

  • 1.262
  • 106
  • 0

S prvim ljetnim lipanjskim danima životni san ceranske obitelji Rimac trebao bi konačno postati stvarnost, a s njime bi trebao zaživjeti i prvi slavonski adrenaliski park koji ta obitelj unazad nekoliko godina gradi na 10 jutara slavonske ravnice između Cerne i Šiškovaca u jugozapadnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije.

A cijela priča zakotrljala se, ili bolje rečeno, još uvijek se kotrlja, od 1994. godine kada je obitelj Rimac u stražnjem dvorištu obiteljske kuće osnovala vlastiti zoološki vrt. Imena Miško. I malo po malo, životinja po životinja, i danas su Rimčevi stigli do 50 životinjskih vrsta koje posjetitelji međutim mogu razgledati jedino u dane vikenda i praznika i to za ulaznicu po sistemu koliko daš.

Od ZOO vrta do milijunske investicije

A čekaju ih, između ostaloga majmuni, lisica, poniji, jaguar, tigar i medvjedi za koje Mijo Rimac kaže kako su još iz vremena nekadašnje Jugoslavije za čijeg postojanja su medvjedi bili u Osijeku, rat su preživjeli u Pečuhu, a u Cernu su stigli nakon rata, promjenivši u međuvremenu tri države.

Mijo Rimac sa sinom Dinom

"Radnim danima jednostavno nemamo vremena da vodimo posjetitelje kroz ZOO i zato radimo samo vikendom i praznicima. Cijelo ovo imanje je na članovima obitelji, a kako nas većina članova obitelji radi drugačije ne ide, ali smo zadovoljni. Najveći problem nam je hrana, posebice meso jer životinje ne žele jesti iznutrice koje nam inače nude mesoprerađivači već isključivo čisto meso, a do njega je teško doći, a i najskuplje", žali se Mijo Rimac dok obilazimo ZOO u pratnji vodiča, osmogodišnjeg mu sina Dine.

"Među najdražim životinjama mi je lisica s kojom se poigram u kavezu, a znam je staviti i nositi oko vrata", kaže pokazajući na lisicu koja, barem nama, izgleda poprilično negostoljubivo i ne djeluje da bi je čovjek mogao nositi oko vrata, ali...

Mala Aleksandra

I ne bavi se obitelj Rimac samo ZOO vrtom. U kući drže i tečaj zumbe koji pohađa oko 300 žena iz Cerne, Gradišta, Šiškovaca i drugih okolnih mjesta, a kao vrh vrhova trebao bi biti već pomenuti adrenalinski park koji obitelj gradi na vlastitom imanju između Cerne i susjednih Šiškovaca.

Ogroman je to prostor sa dva izgrađena jezera u kojima se nalazi 10 tona šarana, a kada uskoro bude završeno uređenje, bit će tu mjesta i za bungalove, koncerte, paintball, stolni nogomet, ali sa živim igračima, viseći most i još štošta što čovjeka može zabaviti i opustiti ga.

"Bit će to park zatvorenoga tipa u koji će se moći doći samo po najavi i uz prethodni dogovor. Želimo našim gostima osigurati potpuni mir i privatnost, a to odgovara i nama jer je na taj način lakše upravljati svim sadržajima", kaže Mijo Rimac dodajući kako je sve do sada što je obitelj napravila, napravila vlastitim rukama i bez ijedne kune kredita.

Prema riječima Mije Rimca, obitelj je u adrenalinski park do sada uložila oko milijun kuna od kojih je pola milijuna kuna koštalo samo postavljanje visoke žičane ograde duge dva kilometra uz koju se nalaze kamere s ciljem osiguranja visoke razine sigurnosti.


Tagovi

ZOO Vrt Mijo Rimac Investicija Park Adrenalinski Jezero Most Tečaj Zumba Ulaganje Cerna Kredit Jutara


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.