Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pećinski trekking
  • 26.07.2016. 16:30

500 sportaša na prvom pećinskom trekkingu u RH!

Prošlog vikenda u Lici se održala dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, za kojom vlada veliki interes među sportašima Hrvatske, ali i iz čitave Europe i svijeta.

  • 552
  • 26
  • 0

Prošlog vikenda u Lici se održala dosad najveća sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave Trekk, za kojom vlada veliki interes među sportašima Hrvatske, ali i iz čitave Europe i svijeta.

Izniman odaziv i interes prijavljenih sudionika 1. Lika Cave Trekka iznenadio je i oduševio organizatore utrke koji su pripremili stazu dugu čak 100 kilometara.

Prvi pećinski trekking koji je na jednom mjestu okupio više od 500 sportaša avanturista, pripremio je potpuno originalan koncept - trčanje od spilje do spilje na području Pećinskog parka Grabovača, jedinog pećinskog parka u Hrvatskoj.

Preko 40 speleoloških lokaliteta

Da Grabovača itekako opravdava ime Cave Trekk kao niti jedna druga lokacija u Hrvatskoj i šire, dokazuje i činjenica da se na širem području Grabovače nalazi preko 40 speleoloških lokaliteta pa se tako trčalo kroz četiri dionice različitog intenziteta i duljine - Light, Active, Challenger i Ultra - sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića.

U pećini Samograd kontrola je bila na samom kraju pećine, 400 metara u dubini zemlje.

Lika na karti avanturističkog turizma!

"Manifestacija je Liku velikim slovima stavila na kartu avanturističkog turizma i u području sportskih utrka. Mnogo smo radili na kvaliteti staze te osigurali sve preduvjete za vrhunsku razinu profesionalnosti same utrke i sigurnost sportaša koji dolaze. Lika Cave Trekk će zasigurno postati tradicionalna manifestacija koja na najbolji način promovira naš park i cijelu Liku kao destinaciju nezaboravnih avantura", izjavila je ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, Katarina Milković.

Avantura je zaista najveći predznak ove manifestacije jer osim trekkinga za sve zainteresirane pripremljeno je i splavarenje prekrasnom rijekom Likom te prezentacija jedinstvene turističke ponude "Lika is adventure".

OPG-ovi ponudili najbolje od ponude

Bio je tu i izuzetan gastronomski i umjetnički doživljaj te su posjetitelji cijeli dan mogli kušati proizvode OPG-ova s područja Like, a u Perušiću su umjetnici grafiteri oslikavali površine motivima najpoznatijeg Ličana Nikole Tesle povodom 160 godina njegova rođenja, ali i motivima georaznolikosti čime se Grabovača posebno istaknula u Hrvatskoj.

Cilj utrke je popularizacija prirodne baštine, geobaštine i geoturizma Hrvatske, a ona ima i svoj humanitarni karakter te je suorganizator događanja Zaklada Ana Rukavina. Na dan utrke svi zainteresirani moći će se upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica "Lijek je u nama" čime mogu doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Nakon utrke za sve posjetitelje organiziran je akustični koncert grupe Vatra u pećini Samograd. Koncert počinje u 20 sati u nezaboravnoj atmosferi na temperaturi od samo 9°C.


Tagovi

Pećinski trekking Lika Cave Trekk Sportaši


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]