Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promatranje ptica
  • 14.01.2017. 13:30

Zimsko prebrojavanje ptica močvarica

Pridružite se prvom uključivanju u međunarodni projekt Zimskog prebrojavanja ptica močvarica na području ekološke mreže HR1000009 Ribnjaci uz Česmu!

Foto: skeeze/pixabay.com
  • 1.052
  • 104
  • 0

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, poziva vas da se pridružite u prvom uključivanju u međunarodni projekt Zimskog prebrojavanja ptica močvarica (International Waterbird Census - IWC) na području ekološke mreže HR1000009 Ribnjaci uz Česmu, odnosno na području Ribnjaka Siščani i Blatnica - Staro Štefanje 142.

Projekt će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine od 12 sati, Info-punkt Blatnica s Poučnom stazom Lokvanjić, koji su kao dio EU projekta ekološke mreže Natura 2000 uključili i u turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije te je Turistička zajednica BBŽ u suradnji s Javnom ustavnom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ i uz potporu Hrvatske turističke zajednice izdala i 4-jezičnu promotivnu offline i online brošuru s programima promatranja ptica ("birdwatchinga") koju će tom prigodom i predstaviti.

Sudjelovat će stručnjaci za zaštitu prirode

U programu Zimskog prebrojavanja ptica sudjelovat će i stručnjaci iz javnih ustanova za zaštitu prirode iz Hrvatske, ornitolozi iz udruge BIOM za zaštitu i proučavanje prirode i ptica, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, posjetitelji iz turističkih zajednica te zaljubljenici u promatranje ptica.

Program:

  • 07:30 - okupljanje kod "Info-edukativnog punkta Blatnica" ,Staro Štefanje 142, polazak na ribnjak Siščani od kuda se kreće u obilazak ribnjaka Siščani prema Ribnjaku Blatnica
  • 12:00 - dolazak pred Info-edukativni punkt Blatnica i s kasnije pridošlim posjetiteljima obilazak Poučne staze Lokvanjić (cijela ili dio staze, ovisno od vremena)
  • 13:30 - prezentacija Info-edukativnog punkta Blatnica i nove turističke brošure s osmišljenih desetak programa "birdwatchinga" u Seoskom turističkom domaćinstvu Kiđemet A.Starčevića 132, Narta

Foto: skeeze/pixabay.com


Tagovi

Prebrojavanje ptica Zima Zaštita prirode Projekt TZ Bjelovarsko-bilogorska županija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]