Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulturna manifestacija
  • 23.05.2015. 10:25

Vridne ruke obale, zagore i škoja

Šesti dani autohtonih proizvoda, tradicijskih obrta i folklorne baštine Vridne ruke obale, zagore i škoja od 5. do 7. lipnja 2015. u Trogiru.

  • 187
  • 10
  • 0

U Trogiru će se u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira od 5. do 7. lipnja održati 6. dani autohtonih proizvoda, tradicijskih obrta i folklorne baštine Vridne ruke obale, zagore i škoja.

U sajamskom dijelu manifestacije će se kroz sajamske prezentacije, radionice, razmjenu iskustava i tehnologija, predstaviti umjetnički zanati, tradicijski obrti i autohtona jela i pića, dok će se u programskom dijelu predstaviti bogati narodni običaji i tradicijski plesovi i glazba, a sve kao valorizacija nematerijalne kulturne baštine naše obale, zagore i škoja.

U cilju poticanja obrtnika i proizvođača na izradu kvalitetnih i originalnih suvenira, ponovno će se, od strane ocjenjivačkog suda sastavljenog od predstavnika Obrtničke komore te istaknutih likovnih umjetnika i dizajnera, nagrađivati i originalnost suvenira u sljedećim kategorijama: Etno suvenir, Uporabni suvenir i Umjetnički suvenir. Posebna nagrada bit će dodijeljena i najbolje uređenom štandu sajma kao i najboljoj prezentaciji proizvoda.

Tu je i nezaobilazna, nadaleko poznata trogirska slastica Trogirski rafiol kojem i ove godine manifestacija pridaje poseban značaj, te će sve već tradicionalno održati natjecanje za prestižnu nagradu Naj Trogirskog rafiola.

Vridne ruke obale, zagore i škoja su i kulturno-turistička manifestacija koja kroz sajamske i programske prezentacije, nastupe folklornih društava i prezentacije narodnih nošnji s naglaskom na upotrebu baštine u svakodnevnom životu, ističe bogatstvo nematerijalne kulturne baštine. Glavni socio-kulturni cilj projekta je očuvanje lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije.


Tagovi

Vridne ruke Trogir Tradicijski obrti Umjetnički suvenir Uporabni suvenir Umjetnički zanat Narodni običaj Trogirski rafiol Etno suvenir


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."