Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državna ergela Đakovo
  • 15.03.2016. 10:30

Vojvotkinju od Cornwalla dočekuje ministar Romić

Đakovačku Ergelu osnovanu 1506. godine drugi puta će posjetiti jedan od članova britanske kraljevske obitelji.

Foto: Facebook stranica Državne ergele Đakovo
  • 647
  • 79
  • 0

Vojvotkinju od Cornwalla na Državnoj ergeli Đakovo danas će dočekati i ministar poljoprivrede Davor Romić.

Đakovačkoj Ergeli to će biti drugi posjet jednog od članova britanske kraljevske obitelji. Prije 44 godine ovo je mjesto posjetila i kraljica Elizabeta II.

Đakovačka Ergela osnovana je 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi, ali i svjedoči o dugoj tradicijij uzgoja konja na tom području.

Svečana konjička predstava i pokloni

Vojvotkinja je poznata kao vrsna jahačica i ljubiteljica konja. Tom prigodom Vojvotkinji će biti uručeni posebni pokloni od strane domaćina, Državne ergele Đakovo. Jedan od poklona je bijela, keramička skulptura konja iz serije Horseland hrvatskog kipara Hrvoja Dumančića. Hrvoje Dumančić također je poznat i engleskoj publici jer je 2011. godine u Londonu dobio prvu nagradu za skulpturu na međunarodnoj izložbi Horse in Art.

U okviru posjeta ergela će predstaviti Ivandvor i Pastuharhu, a također je organizirana i svečana konjička predstava u zatvorenoj jahaonici. Na manifestaciji povodom posjeta Vojvotkinje svoj doprinos organizaciji dati će oko 90 sudionika i 33 konja.

Foto: Facebook stranica Državne ergele Đakovo


Tagovi

Davor Romić Državna ergela Đakovo Ministarstvo poljoprivrede Vojvotkinja od Cornwalla Elizabeta II. Konji


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]