Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Doniranje hrane
  • 18.06.2015. 17:00

Višak hrane dati siromašnima!

I dok s jedne strane popriličnom broju hrvatskih građana nedostaje hrane, s one druge, velike količine još jestivih namirnica završe u smeću, jer naš sustav doniranja hrane, ako ga uopće možemo tako nazvati, nije dobar.

  • 265
  • 20
  • 0

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, sudjelovat će na stručnom okruglom stolu Europski modeli doniranja hrane - iskustva i perspektive za Hrvatsku, koji će se u petak 19. lipnja 2015. godine održati u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/II, s početkom u 11:00 sati.

Osim zamjenice ministra, na okruglom stolu će sudjelovati i predstavnici relevantnih ministarstava, civilnog društva i sindikata te stručnjaci, obrtnici i poduzetnici. Dobre europske prakse i inovativna zakonska rješenja predstavit će Yves Somville, član Europskog gospodarsko-socijalnog odbora, uz dodatne doprinose predstavnika veleposlanstava, država članica EU.

Nužnost izrade Pravilnika

Okrugli stol održat će se 19. lipnja 2015. godine u Velikoj dvorani HOK-a, s početkom u 11:00 sati

"Okrugli će stol okupiti ključne sudionike zainteresirane za uspostavu djelotvornog i transparentnog sustava doniranja hrane u Republici Hrvatskoj, a u skladu s politikom Europske unije, koja sprečava bacanje hrane te jača društvenu solidarnost i borbu protiv siromaštva, uz poštivanje postavki unutarnjeg tržišta. Ovo je veliki izazov za Hrvatsku, kao novu državu članicu, u kojoj čak petina građana živi u siromaštvu ili na njegovu rubu", poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Rasprava bi trebala rezultirati odgovorima na neka od gorućih hrvatskih pitanja, potrebnih za izradu Pravilnika o uvjetima, načinima i kriterijima doniranja hrane i hrane za životinje, primjerice, kako osigurati kvalitetu i sigurnost donirane hrane, spriječiti malverzacije, osloboditi doniranu hranu poreza na dodanu vrijednost te kako sustav učiniti jasnim i dostupnim svim potencijalnim donatorima?

Okrugli stol se održava u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i inicijative Oslobodimo donacije hrane PDV-a u suradnji s Europskim gospodarsko-socijalnim odborom (EGSO), pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Program okruglog stola možete vidjeti ovdje.


Tagovi

Snježana Španjol Okrugli stol Yves Somville Europski gospodarsko-socijalni odbor Veleposlanstva Ministarstva Doniranje hrane Europska unija Solidarnost Siromaštvo Hrvatska obrtnička komora


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo