Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Županijska izložba vina
  • 24.04.2014. 13:00

Vinska rapsodija 2014. u Varaždinu

Vinska rapsodija okupit će 20 udruga vinogradara, vinara i voćara iz Varaždinske županije, kao i vinare iz susjednih županija i država

  • 203
  • 14
  • 0

Nakon desetogodišnje pauze ove godine će se, od 17. do 25. svibnja 2014. ponovno održati krovna, zajednička izložba vina svih udruga vinogradara i vinara Varaždinske županije. Naime, u Županijskoj palači u Varaždinu sredinom travnja najavljeno je održavanje manifestacije pod nazivom Vinska rapsodija 2014.

Idejni projekt 15. županijske izložbe vina Varaždinske županije "Vinska rapsodija 2014." izradili su mr.sig. Željko Lukinić, dipl.ing.kem. i Davor Hižak, dipl.ing.preh.teh. iz tvrtke WinACon vinarstvo i konzalting j.d.o.o., a Varaždinska županija u potpunosti je podržala ovaj projekt.

Važno je istaknuti kako će na predstojećoj izložbi vina Varaždinske županije sudjelovati i vinari iz susjednih županija, a organizatori se nadaju i odazivu vinara iz susjednih država. Također, sudjelovat će i proizvođači opreme i preparata za vinogradarstvo i vinarstvo, kao i udruge čija djelatnost ima utjecaja na turističku ponudu Varaždinske županije.

Vinska rapsodija svečano će se otvoriti 17. svibnja u 12:00 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, a u sklopu koje će narednih devet dana sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina sa županijske izložbe vina biti prezentirana te će se moći degustirati u 30-tak objekata diljem Županije i to u kombinaciji sa odgovarajućim namirnicama.

Što o projektu Vinska rapsodija kažu čelni ljudi Varaždinske županije?

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je zadovoljstvo ponovnim pokretanjem ovog projekta. "Drago mi je da će se opet organizirati županijska izložba vina jer smatramo da će ponovno održavanje ove izložbe vina doprinijeti većoj konkurentnosti i promociji naših vina te da će ova manifestacija biti mjesto poslovnih dogovora i direktne prodaje", istaknuo je župan Štromar te dodao kako mu je drago što u ovom projektu sudjeluje svih dvadeset udruga vinogradara, vinara i voćara s područja Županije.

Predsjednik organizacijskog odbora Davor Hižak istaknuo je kako ova izložba ima prodajni i edukativni cilj budući da će se tijekom trajanja izložbe vina u devet dana stanovnici educirati o postojanju izrazito dobrih vina iz vinograda s područja Varaždinske županije. "Ova izložba ima i društveno korisni cilj budući da će se tijekom trajanja izložbe prikupljati knjige za školsku knjižnicu jedne osnovne škole s područja Varaždinske županije", naglasio je Hižak.

Posjetite Vinsku rapsodiju i počastite svoja osjetila sa okusima i mirisima vrhunskih vina!


Dokumenti


Tagovi

Vinska rapsodija Županijska izložba vina Varaždin Predrag Štromar Željko Lukinić Davor Hižak Vinarstvo Vinogradarstvo Varaždinska županija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]