Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina, Slovenija 2014
  • 30.07.2014. 12:30

Vino Ljubljana - tradicija duga 50 godina

Vino Ljubljana ove će godine proslaviti 50 godina tradicije održavanja ovog prepoznatljivog sajma namijenjenog poslovnoj i široj zajednici. Cilj je promovirati kulturu konzumacije vina

  • 195
  • 10
  • 0

U Ljubljani će se od 04. do 06. rujna 2014. godine održati jubilarno 50. izdanje sajma vina "Vino Ljubljana", a riječ je o jednom od najstarijih slovenskih sajmova. Sa ovako dugom tradicijom svakako je jedan od najstarijih sajmova vina u Europi i svijetu. Tradicionalno, sajmovi vina održavaju se u svim zemljama koje se bave vinogradarstvom i vinarstvom.

Zahvaljujući sajmu, izvrsnim slovenskim vinima te stoljetnoj tradiciji proizvodnje i trgovine vinom, Ljubljana je još 1987. godine osvojila laskavu titulu "Grad vinogradarstva i vinarstva". Oživjet će ponovno i Ljubljanska vinska cesta, a vinari će, zajedno s ugostiteljima kreirati najbolje pnude za goste. Osim vina koje je u fokusu sajma, posjetitelji će uživati i u ugostiteljsko-turističkoj i kulturnoj ponudi.

Sajam je namijenjen poslovnoj ali i široj javnosti, popratit će ga brojne promocije, a budući da je riječ o izložbeno-prodajnom sajmu, posjetitelji će moći kušati i kupiti sva vina. Posebno istaknuta prodajna mjesta nagrađenih slovenskih vina bit će u supermarketima TUŠ u periodu od rujna 2014. do veljače 2015.

Neizostavan je i zabavni program sastavljen od nekoliko elemenata

  • Vino i mladi - Cilj je informirati mlade ljude o posljedicama zlouporabe alkohola te o kulturi konzumacije vina. Ovim se projektom želi potaknuti mlade na razumijevanje uloge vina u uravnoteženoj prehrani.
  • Zvijezde i vino - Slovenske poznate ličnosti natjecat će se u poznavanju vina i gastronomije uz budno oko stručnog žirija. I ovdje je cilj informirati i upoznati javnost s vinskom kulturom.
  • Žene i vino - Životne partnerice poznatih slovenskih vinara redstavit će njihove omiljene kombinacije vina i hrane te govoriti o ozbiljnosti proizvodnje vina, poslu koji zahtjeva angažman cijele obitelji.

Zabavni dio programa obogatit će i vrhunski kuhari demostrirajući svoje umijeće sljubljivanja hrane i vina.

Svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti najkasnije do 05. kolovoza 2014. godine. Popunjenu prijavnicu, priloženu uz ovaj članak, potrebno je poslati na adresu: Gospodarsko razstavišče d. o. o., Dunajska cesta 18, SI-1000 Ljubljana - Slovenia; putem e-maila:vino.ljubljana@gr-sejem.si ili putem fax-a: +386 (0)1 300 26 59


Dokumenti


Tagovi

Vino Ljubljana Tradicija Sajam Ljubljanska vinska cesta Promocija Vinogradarstvo Vinarstvo Trgovina vinom Proizvodnja vina Vinska kultura

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo