Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Arca 2014
  • 30.04.2014. 13:00

Ususret 7. Agro Arci u Biogradu na Moru

Ovogodišnju Agro Arcu u Biogradu na Moru obilježit će mnošto inovacija, bogata ponuda poljoprivredne mehanizacije, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, tehnički pregledi prskalica i atomizera, brojna predavanja i drugi zanimljivi sadržaji

  • 247
  • 22
  • 0

Više od 400 inovacija, novih proizvoda, ideja i tehnologija iz Hrvatske i desetak zemlja svijeta bit će predstavljeno na ovogodišnjoj 7. Agro Arci, koja će se od 9. do 11. svibnja ove godine ponovno održati u Biogradu na Moru. Pored velikog broja domaćih izlagača, inovatora i proizvođača, predstavit će se i izlagači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske, Mađarske, Švedske, Irana, Iraka, Katara, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su ovogodišnju Agro Arcu predstavili Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, Drina Bešenić, voditeljica projekta Agro Arce Grada Biograda na Moru i Petar Čovo, predsjednik ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg sajma.

"Bez implementacija inovacija u proizvodnji hrane, bez uvođenja novih znanstvenih postignuća u agraru, inoviranim autohtonim prehrambenim proizvodima, Hrvatska ne može biti konkurentna na globalnom tržištu. U Hrvatskoj postoji veliki potencijal znanja i sposobnosti. Taj potencijal se naprosto mora promovirati te približiti hrvatskoj i međunarodnoj poslovnoj i široj javnosti", rekao gdin. Raušević.

Od inovativnih modela uzgoja do najnovijih traktora

Agro Arca će i ove godine okupiti različite profile inovatora i proizvođača iz poljoprivrede i prehrambene industrije, od udruženja inovatora iz Hrvatske i inozemstva s inovativnim i praktičnim poljoprivrednim rješenjima te novim sustavima uzgoja, poput onog Vlade Moulisa koji je unaprijedio uzgoj lješnjaka, preko malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva do vodećih inovativnih tvrtki poput Tehnixa, PIP-a, Kokot Agroa, Letine inox i Hitnnera koji će se predstaviti s najnovijom poljoprivrednom mehanizacijom.

Zanimljiva stručna predavanja i dodjela halal certifikata

Pored prodajno-izložbenog dijela sajma, za izlagače i posjetitelje su predviđena stručna predavanja i radionice na kojima će se govoriti o zaštiti intelektualnog vlasništva, zadrugarstvu u maslinarstvu i uljarstvu te značaju svjetske halal industrije i izvoznom potencijalu domaćih proizvođača, a trima izlagačima koji zadovolje uvjete, bit će dodijeljen i Certifikat halal kvalitete u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete kao poticaj i pomoć za izvoz na bliskoistočno tržište.

Na sajmu i tehnički pregled prskalica i atomizera

S obzirom da su prema novoj zakonskoj regulativi poljoprivrednici koji koriste uređaje za zaštitu bilja dužni imati potvrdu o tehničkoj ispravnosti prskalica i atomizera, Ispitna stanica strojeva za zaštitu bilja Zavoda za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku u sklopu ovogodišnje 7. Agro Arce obavljat će testiranja tehničkih sustava u zaštiti bilja u vremenu od 9 do 15 sati na igralištu Osnovne škole Biograd na Moru.

Predstavljaju se i poljoprivredni proizvodi učenika

Ovogodišnja Agro Arca naglasak stavlja na ulogu mladih u razvoju inovacija osobito u području poljoprivrede i prehrambene industrije. Na sajmu će se tako predstaviti Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca s proizvodima od maslina, Učenička zadruga Đardin iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov s proizvodima od buhača, učenici Osnovne škole Ivan Duknović iz Marina s maslinovim uljem, likerima, suhim smokvama te ljekovitim biljem, učenici Osnovne škole Milke Trnine iz Križa s Učeničkom zadrugom Jabuka i proizvodima od jabuka te učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra, učenici Srednje škole Biograd, učenici Srednje škole Ilok i drugi. Prvog dana sajma bit će održano i nekoliko predavanja za djecu i mlade s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti, upoznavanja s osnovama inovativnog rada i zaštite inovacija te osnovama razvoja poduzetničkih ideja.

Iran - zemlja partner

Pokrovitelji ovogodišnje Agro Arce su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zadarska županija i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar suorganizatori su događanja. Karlovačka županija je županija partner. Gradovi Benkovac i Slatina su gradovi partneri, a Centar za certificiranje halal kvalitete i Savjetodavna služba suradničke institucije. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Iran.

Najboljima nagrade

Na ovogodišnji sajam osiguran je besplatan ulaz za sve posjetitelje. Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 18 sati, a posljednjeg dana sajma 11. svibnja u večernjim satima bit će dodijeljene nagrade najboljim ovogodišnjim inovacijama i inovatorima.


Tagovi

Agro Arca Sajam inovacija Poljoprivredni sajam Biograd na Moru Vojislav Raušević Drina Bešenić Petar Čovo Vlado Moulis Tehnix PIP Kokot Agro Letine inox Hitnner Poljomehanizacija Halal certifikat


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]