Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10. Međunarodni sajam voćarstva
  • 13.09.2015. 09:30

U Donjem Kraljevcu 150 izlagača!

Na sjeveru naše zemlje proizvede se čak trećina ukupno proizvedenih jabuka u Hrvatskoj, a Međimurci također prednjače i pri uvođenju novih metoda uzgoja. Jabuke ovdje proizvode 173 OPG-a, što je 41 svih postojećih gospodarstava u Međimurskoj županiji.

Foto: Općina Donji Kraljevec
  • 144
  • 13
  • 0

Ovogodišnji 10. Međunarodni sajam voćarstva u Donjem Kraljevcu okupio je 150 izlagača koji su u ovu međimursku općinu za tu prigodu došli iz Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije, ali i iz Austrije, Mađarske i Slovenije. Bila je to prilika da voćari porazgovaraju o ovogodišnjoj berbi, otkupnim cijenama te općenito proanaliziraju ovu proizvodnu godinu.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako je u tom kraju voćarstvo vrlo važna grana poljoprivrede, jer voće raste na 741 hektaru od čega se 580 hektara ili čak 80 posto odnosi na nasade jabuka. Prvi čovjek Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, kazao je kako ove dvije županije dijele interese i želju da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima u njihovom razvoju. Također je dodao kako to najviše potvrđuje sporazum između zadruga tih dviju županija kao i suradnja na projektu izgradnje hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće.

Ovaj izložbeno prodajni sajam svojim programom zaokružuje voćarsku proizvodnju, jer posjetitelji, osim voća i voćnih sadnica, mogu razgledati i kupiti i strojeve za proizvodnju, preradu i zaštitu voća, sisteme za skladištenje i čuvanje voća kao i one za obranu od tuče, sustave navodnjavanja, zaštitna sredstva, specijalizirana gnojiva i drugu mehanizaciju. Održano je i nekoliko radionica, prezentacija, stručnih predavanja te okruglih stolova o aktualnim temama iz područja voćarstva.

Sajam je organizirala Općina Donji Kraljevec, u suradnji sa zagrebačkim Agronomskim fakultetom te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Međimurske županije te Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Čakovec. Otvorila ga je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, pohvalivši tom prigodom ulaganja Međimurske županije u voćarstvo.

Foto: Općina Donji Kraljevec


Fotoprilog


Tagovi

Donji Kraljevec Osječko-baranjska županija Koprivničko-križevačka županija Zagrebačka županija Austrija Mađarska Slovenija Matija Posavec Voćarstvo Nasadi jabuka Stjepan Kožić Hladnjače Zadruge Voćne sadnice Donji Kraljevec Agronomski fakul


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]