Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem d.d.
  • 11.08.2014. 12:30

U Čakovcu predstavljen sajam Agra

U Čakovcu je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA koji će se u Gornjoj Radgoni u Sloveniji ove godine održati od 23. do 28. kolovoza

  • 330
  • 14
  • 0

Danas je u hotelu Park u Čakovcu u 11:00 sati održana konferencija za medije na kojoj je Pomurski sejem d.d. predstavio 52. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam - Agra, koji će se ove godine održati od 23. do 28. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Najvažniji je to međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u Sloveniji, ali i u susjednoj regiji četiriju zemalja. U predivnom prirodnom okruženju, na mjestu gdje se dodiruju Slovenija, Mađarska, Austrija i Hrvatska, pod sloganom "Tradicionalan i svjež" predstavit će se 1.750 izlagača iz 29 zemalja. Impozantna je to brojka koja garantira da će ovaj sajam predstaviti najuglednije globalne marke s područja proizvodnje poljoprivredne mehanizacije, šumarstva i vinogradarstva, vrhunske prehrambene proizvode, vina, najsuvremeniju opremu za prehrambenu industriju i vinarstvo, gradnju za potrebe poljoprivrede, zaštitu okoliša, sjemensku robu, stočnu hranu, sredstva za zaštitu životinja i biljaka i još mnogo toga. Priliku za predstavljanje će dobiti i strane zemlje, regije i organizacije te najistaknutije slovenske institucije.

Izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura

Sajam će dodatno obogatiti i profesionalne izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura. Tako će na izložbi autohtonih slovenskih pasmina domaćih životinja biti predstavljen Posavski konj, Krškopoljski prašćić te ovce pasmine Belokrajinska pramenka, a velika profesionalna izložba stoke rezervirana je za sve pasmine koje su priznale uzgojne organizacije u Sloveniji. Kao gosti nastupit će stočari iz Rinderzucht Steiermark, iz Austrije. Na izložbi i u areni, u zapregama i vožnji kočijom, sudjelovat će uzgajivači konja slovenskih hladnokrvnih pasmina, a bit će tu i svinje, ovce i koze, pčele, male životinje, ribe te kraški ovčari.

Posjetiteljima će zasigurno zanimljiva biti šetnja kroz cvjetna polja autohtone slovenske heljde, po 60-metarskom održivom obiteljskom organskom vrtu, preko plantaže genetski nemodificirane soje, kroz sajamski permakulturni vrt, voćnjak starih sorata jabuka, demonstracijski sajamski vrt s više od 300 biljaka te park-šumom nasada s poučnim šumskim putovima.

Poseban osvrt na godinu OPG-a

Ovogodišnje izdanje AGRA-e posebnu će pažnju posvetiti Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji hrane, hrani iz bliže okoline, sjemenu kao temelju uspješne poljoprivrede, šumi i drvu, održivoj šumi i radu na siguran način u šumi, seoskom gospodarstvu s lokalnom ponudom hrane, a poseban naglasak dan je šumarstvu.

Susreti i događanja

Nakon subotnjeg svečanog otvorenja, koje će popratiti nastup lipicanera i njihovih jahača sa Biotehničkog fakulteta u Ljubljani, počinje jednodnevni festival piva na kojem će svoju ponudu predstaviti male pivovare. U četvrtak će se održati 5. susret oldtimer traktora Steyr. Održat će se i izložba povodom 40. obljetnice ocjenjivanju vina u Gornjoj Radgoni, a u vinoteci će se odvijati vođene degustacije i kušanje vina u društvu vinske kraljice Slovenije.

Jedna od najvećih sajamskih novosti jest mogućnost da posjetitelji u dvorani C3 mogu promatrati i degustirati ono najbolje što dolazi od slovenskih poljoprivrednika i uzgajivača životinja. Dnevno će na programu biti prezentacije i degustacije nagrađivanih mesnih i mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, meda i vina. Također, bit će otvorena izložba najboljih pekarskih proizvoda 2014., Izložba sezonskog voća, prezentacije i degustacije najboljih brandova slovenskih prehrambenih proizvoda. Tržnica AGRA pobrinut će se za ponudu tipičnih gastronomskih delicija iz Slovenije kao i proizvode proizvedene po biodinamičkoj, ekološkoj ili integriranoj proizvodnji.

Posjetitelji će moći vidjeti gradnju kuća od bala slame, gradnju krušne peći od stare metalne bačve, a moći će se testirati i najbolje ocjenjeni uzorci s međunarodnog ocjenjivanja poljoprivrednih strojeva i opreme.

19. INPAK - Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike

Održat će se kada i sajam AGRA, a nudi razne vrste ambalažnih materijala i tehnologija za proizvodnju, pakiranje i označavanje, skladištenje opreme i logistike. Stručni naglasak je na održivom i inovativnom pakiranju. Na ovogodišnjem sajmu INPAK sa širokom paletom proizvoda sveobuhvatno će se predstaviti slovenska prerađivačka industrija i industrija papira. Posebna pažnja posvećena je oblikovanju i grafičkoj opremi ambalaže.

Sajam u brojkama

  • 1.750 izlagača
  • 29 zemalja sudionica
  • 23.000 m² izložbenog prostora u dvoranama
  • 27.000 m² vanjskog izložbenog prostora
  • 3.000 m² izložbenog prostora sa životinjama
  • 15.300 m² nasada sa uzorcima i manjež
  • 68.300 m² ukupan izložbeni prostor

Poziv svima za dolazak i druženje u ugodnom ambijentu

Pomurski sajam srdačno vas poziva da posjetite sajam AGRA i INPAK uz pristupačne cijene ulaznica, organizirani prijevoz i ostale pogodnosti. Sajam će biti otvoren od subote 23. do četvrtka 28. kolovoza, od 9,00 do 19,00, sati, a posljednjeg dan do 18,00. Cijena ulaznice je 7 €, što uključuje i parking, a obiteljska ulaznica (za 2 odrasle osobe i dvoje djece do 15 godina, s parkingom) iznosi 14,00 €. Osobe starije od 60 godina mogu kupiti ulaznicu za 6 €, učenici i studenti za 4 €, posjetitelji u skupinama od 20 osoba po 6 €, i članovi grupe učenika i studenata s više od 20 osoba za 3 €.

Ulaznice možete nabaviti i prije sajma u prodajnoj mreži Eventima. Informacije o pogodnostima: za skupine posjetitelja kontakt; Vesna Dajčman, T: +386 2 5642 118, E: vesna@pomurski-sejem.si


Tagovi

Agra Čakovec Konferencija za medije Hotel Park Poljoprivredno-prehrambeni sajam Gornja Radgona Pomurski sejem Tradicionalan i svjež Profesionalne izložbe životinja Ogledni nasadi Posavski konj Kršoploljski prašćić Rinderzucht Steiermark Slove


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.