Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Forum
  • 03.09.2014. 18:00

Treći po redu Forum za prehrambeni suverenitet!

Na trećem Forumu za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj tražit će se rješenja za opstanak i razvoj malih obiteljskih gospodarstava!

Foto: freedigitalphots.net
  • 976
  • 78
  • 0

U organizaciji udruge ZMAG (Zelene mreže aktivističkih grupa) i Eko kulture, udruge ekoloških proizvođača Bjelovarsko-bilogorske županije, u Čazmi će se održati treći po redu Forum za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj pod nazivom "Fine niti lokalnih razvoja 2014.". Forum će se održati u Centru za kulturu Slavko Kolar, Trg Čazmanskog Kaptola 13, u subotu 13.09.2014, od 10 do 19 h i nedjelju 14.09.2014. od 9 do 13 h.

Sudionicima će biti pokriveni troškovi hrane, smještaja i puta (za karte ili gorivo obavezno uzeti R1 račun na ZMAG, Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec, OIB: 27906908289).

U ovoj međunarodnoj Godini malih obiteljskih gospodarstava, Forum će tražiti rješenja za njihov opstanak i razvoj. Priča će se nastaviti u smjeru razvoja alternativnih modela financijske podrške razvoju poljoprivrede za lokalnu zajednicu, pokretanju sjemenarske proizvodnje domaćih sorata te sudjelovanje u kreiranju javnih politika koje će voditi prema prehrambenom suverenitetu.

Prošlogodišnji forum rezultirao je pokretanjem brojnih zajedničkih akcija koje su obilježile proglašenje Godine obiteljskih gospodarstava, kao i Dan borbe za prava seljaka, a u javnost su izneseni stavovi i prioriteti o kojima se raspravljalo na forumu.

U vrijeme održavaja Foruma održat će se i Eko sajam "Eko kulturom do zdravlja" te osnivačka skupština Saveza ekoloških proizvođača Hrvatske. Prijave su obavezne i primaju se do 7.9.2014. Program ovogodišnjeg Foruma možete pogledati u prilogu članka.

Foto: freedigitalphots.net


Dokumenti


Tagovi

Prehrambeni suverenitet ZMAG Eko kultura Forum Lokalni razvoj Obiteljska gospodarstva Sjemenarska proizvodnja Domaće sorte Razvoj poljoprivrede Ekološki proizvođači Eko sajam

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]