Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Iločka berba grožđa
  • 04.08.2016. 19:20

Tradicionalna 49. Iločka berba grožđa

Turistička zajednica Grada Iloka poziva vas na 49. Iločku berbu grožđa od 27.08. do 04.09.2016. godine.

Foto: Turistička Zajednica Grada Iloka
  • 2.087
  • 226
  • 0

Turistička zajednica Grada Iloka poziva vas na 49. Iločku berbu grožđa. Na krajnjem istoku Hrvatske, na granici EU, u Srijemu, Iloku i vrhunskom srijemskom vinogorju ponajviše se njeguju običaji vezani uz godišnje cikluse u vinogradrstvu.

Jedan od običaja je i "Pudarina", koja je od 1962. godine izrasla u "Iločku berbu grožđa", najstariju tradicijsko-kulturno-zabavnu i turističku manifestaciju u Slavoniji, Baranji i Srijemu, kojom se slavi i obilježava početak berbe.

Manifestacija se održava po 49. put, kao i do sada od zadnjeg vikenda kolovoza (27.08.), a središnji dio početkom rujna: 02.-04.09.2016. godine.

Proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana "Iločka berba grožđa" prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa.

Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima, u kojima sudjeluje oko 400 sudionika, a koje posjeti oko 8.000 posjetitelja. Dio gostiju dolazi i iz susjedne Vojvodine.

Foto: Turistička Zajednica Grada Iloka


Tagovi

Iločka berba grožđa Ilok Vonograd Sudionici TZ Ilok


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]