Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacijsko predavanje
  • 01.10.2015. 15:10

Sve što treba znati o uzgoju smilja

Poljoprivredni proizvođači u posljednjih desetak godina, uz pomoć stručnjaka, iz sezone u sezonu uvode sve veći broj samoniklih ljekovitih i aromatičnih biljaka u poljoprivrednu proizvodnju. Tako, primjerice, zainteresiranih za uzgoj smilja ima i u Podravini.

  • 322
  • 18
  • 0

U prostorijama Gradske knjižnice u Đurđevcu, u petak 02. listopada 2015. godine s početkom u 15:00 sati, održat će se edukacijsko predavanje o uzgoju smilja.

O ovoj ljekovitoj i izuzetno traženoj biljci govorit će Ines Pohajda, viša koordinatorica za stručni nadzor u poljoprivredi Savjetodavne službe i Marija Šavar, viša koordinatorica za ekološku poljoprivredu Savjetodavne službe.

Božanstveni miris smilja, slatkast, slojevit i iznimno parfemski, davno je naveo ljude na njegovu kozmetičku upotrebu te je kao takvo, steklo reputaciju da ima moć izbrisati tragove vremena na licu, a na svjetskom tržištu doseže čak i cijenu zlata. Želite li saznati sve o smilju i njegovom prilično jednostavnom uzgoju, nemojte propustiti ovo predavanje.


Tagovi

Đurđevac Gradska knjižnica Predavanje Uzgoj smilja Ines Pohajda Marija Šavar Savjetodavna služba Stručni nadzor Ekološka poljoprivreda Cijena zlata Svjetsko tržište Jednostavan uzgoj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.