Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 27.01.2014. 11:30

Sv. Petar u Šumi u znaku kobasice

Očekuje se da će ovogodišnju gastro manifestaciju "S Klobasicom u EU 2014" posjetiti preko 10.000 ljubitelja dobrih tradicionalnih kobasica

Foto: freepik.com
  • 964
  • 61
  • 0

Trodnevna gastro manifestacija proizvođača istarskih kobasica, zanimljiva naziva "S klobasicom u EU 2014" u svog drugom izdanju, održat će se od 14. do 16. veljače 2014. godine u Sv. Petru u Šumi.

Manifestacija "S klobasicom u Europu" zamišljena je kao događaj koji promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih istarskih i hrvatskih kobasičarskih proizvoda. U sklopu manifestacije i Gastro festa održavaju se brojna gastro događanja, a sve u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica. Degustacija, konzumacija, prodaja, dobro društvo te bogat zabavni program sinonimi su ove interesantne gastro manifestacije. Tradicionalna proizvodnja istarskih kobasica bit će prezentirana na jednom dijelu manifestacije.

Ovogodišnji program uključuje i 1. Svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku, na kojem će natjecatelji odmjeriti kobasičarske snage. Drugog dana manifestacije, 15. veljače u 17 sati održat će se polufinale, dok se u finale natjecanja ulazi zadnjeg i završnog dana manifestacije, 16. veljače u isto vrijeme.

Sajmeni punktovi prštit će od tradicijskih proizvoda. Komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice u više kategorija, pri čemu će se izabrati šampioni u kategoriji nedimljenih i dimljenih kobasica.

Organizatori očekuju da će ova manifestacija s godinama prerasti u stalno mjesto okupljanja ljubitelja tradicionalnih istarskih proizvoda iz zemlje i inozemstva pod sloganom "U svaku istarsku hižu dopeljimo domaće klobasice". Ove godine očekuje se preko 10.000 posjetitelja, istinskih zaljubljenika u ovu gastro poslasticu. U organizaciju su uključeni Općina Sv. Petar u Šumi u suradnji sa Udrugom proizvođača Istarskog pršuta i Odjelom za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije.

Svi zainteresirani izlagači u prilogu članka, u PDF obliku, mogu pronaći prijavnicu za manifestaciju. Popunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti na mail: nacelnik@svpetarusumi.hr ili fax. 052/ 686 445.

Foto: freepik.com


Dokumenti


Tagovi

Sv. Petar u Šumi Istra Kobasica Manifestacija S klobasicom u EU Gastronomija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić