Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 07.04.2014. 14:00

SALORI 2014. – Sajam lova, ribolova i turizma

Državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, SALORI kup za ribiče, praktično streljaštvo, predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, samo su dio bogate ponude sajma SALORI 2014.

  • 236
  • 19
  • 0

Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma - SALORI, koji će ovog vikenda, od 11. do 13. travnja 2014. godine, održati na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku.

Svake godine u mjesecu travnju Pampas postaje mjesto okupljanja i susreta županijskih lovačkih saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina te streljačkih društava. Ove godine, sajam lova, ribolova i turizma održava se po jedanaesti put, na prostoru koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao savršenim za održavanje ovakve manifestacije. Očekuje se preko 100 izlagača.

Bogata ponuda na sajmu SALORI 2014.

Sajamska priredba je izvrsna prigoda, da pored prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatskih športsko-ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje fiš paprikaše, čobance i kotlovinu. Priprema će se vršiti na tradicionalan način kod najboljih majstora pripreme hrane uz ponudu vina kontinentalnog porijekla te autohtone proizvode našeg podneblja. Također, sajam je izvrsna prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.

U sklopu sajma ove godine Državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša

Ove godine, u organizaciji Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, održat će se Državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Za one koji to žele, znaju i vole, streljačka mjesta bit će dostupna svim lovcima i strijelcima, na kojima će moći isprobati svoje streljačke sposobnosti u praktičnom streljaštvu. Kad se tome pridoda i manifestacija natjecanja u lovu ribe udicom na plovak - SALORI kup na staroj Dravi, te izložba fotografija Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, sajamska priredba Salori svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi u organizaciji Osječkog sajma, ali i najbogatijih priredbi ove vrste u zemlji.

Kome je namijenjen sajam SALORI?

SALORI 2014. je priredba nacionalnog karaktera, direktno namijenjena županijskim lovačkim i ribolovnim savezima i društvima, šumskim gospodarstvima, lovištima i uzgajivačnicama divljači, proizvođačima i distributerima lovačke i ribolovne opreme. Posredno, sajamska manifestacija je namijenjena turističkim djelatnicima, hotelskim i seoskim iznajmljivačima soba i apartmana, ugostiteljima, proizvođačima hrane i pića, te proizvođačima tradicijskih proizvoda i suvenira.

U poslovima organizacije sajma lova, ribolova i turizma, Osječki sajam ima značajnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije i Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ Grada Osijeka. Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Desetogodišnja tradicija održavanja svjedoči o kvaliteti priredbe i uloženom trudu svih njezinih sudionika. Ulaz i parkiralište za sve sudionike i posjetitelje su besplatani, na zadovoljstvo brojnih posjetitelja, kojih se ove godine očekuje oko 15.000.

U prilogu članka možete pogledati galeriju fotografija sa sajma SALORI.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam lova Ribolova i turizma SALORI Osijek Pampas Osječki sajam Čobanac Fiš paprikaš Lov Ribolov SALORI kup Divljač


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs