Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 11.10.2015. 12:20

Sajam sira u Grubišnom Polju!

Grad Grubišno Polje 21. i 22. studenog 2015. godine domaćin je 13. Gospodarskog sajma - sajma sira.

  • 254
  • 15
  • 0

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo, Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam, koji je tada imao gospodarsko-obrtničko obilježje. Iako je prva godina sajmovanja bila odlična, slijedeće su pokazale tendenciju pada zanimanja posjetitelja. Stoga je Grad uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskoga sajma, događaj specijalizirao i obukao mu ruho Sajma sira. Ideja se pokazala punim pogotkom.

Na prvom sajmu sira, održanom 2006. godine, nastupilo je oko 70 izlagača od kojih su 25 bili vezani za mlijeko i mliječne proizvode. Na otvaranju sajma istaknuto je kako je upravo Grubišno Polje, kao područje na kojemu posluje jedna od najvećih hrvatskih mljekara Zdenka, idealno mjesto održavanja takvoga sajma, te kako sajam ima sve izglede postati nacionalnom smotrom sira.

Sajmovi trebaju obilježiti područje proizvodnje

"Kada govorimo o sajmovanju o našem kraju valja reći da 12 godina potvrđuje tezu koju svi trebamo imati na umu. A to je da sajmovi trebaju biti tamo gdje se obavlja djelatnost na koju se oni odnose", rekao je župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, otvarajući 12. Gospodarski sajam, sajam sira održan 15. i 16. studenog 2014. godine.

Grad Grubišno Polje 21. i 22. studenog 2015. godine domaćin je 13. Gospodarskog sajma - sajma sira. U prilogu ispod teksta možete pronaći pozivnicu za izlagače sa dodanim informacijama te prijavnice.


Dokumenti


Tagovi

Grubišno Polje Sajam sira Gospodarski sajam Damir Bajs Nacionalna smotra sira


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!