Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagrebački velesajam
  • 27.01.2014. 09:00

Sajam Hotel & Gastroteh 2014.

Obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu samo je jedna od zanimljivosti ovogodišnjih sajmova Hotel & Gastroteh i Inga. Lješnjaci, bademi i čokolada u potocima!

  • 408
  • 34
  • 0

Na Zagrebačkom velesajmu, od 19. do 22. veljače 2014. godine, održat će se Hotel & Gastroteh, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa. U istom terminu, održava se i InGa, međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Budući da je Hrvatska u svijetu poznata kao vrlo poželjna turistička destinacija, gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Početak godine vrijeme je kada se svi ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu, stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje proizvođača i trgovaca. Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, ovogodišnji sajam obogatit će i inozemni izlagači iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije i Turske.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg sajma je obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu Udruge slastičara Hrvatske. Izrada najduže rolade na svijetu, duljine preko 150 metara, radit će se u sklopu projekta "Sretna Hrana", od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. Lješnjaci, bademi i čokolada u potocima!

Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne rolade donirat će simboličnu svotu. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe. "Sretna Hrana" je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženima.

Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo program Hrvatskog kuharskog saveza u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi.

Eno-gastronomski doživaljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz projekt Kuharevo vino predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare. Predstavit će se i projekt burze vina s ovogodišnjim naglaskom na sortu graševine u okviru koje će vinari moći ugovarati prodaju vina sa zainteresiranim profesionalnim korisnicima.

U ovom terminu održava se i Zagrebački sajam nautike.

Više informacija možete saznati na: www.zv.hr


Tagovi

Hotel&Gastroteh Sajam MAM-VIN Inga Vino Graševina Gastronomija Hotelijerstvo Guinnessov rekord


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.