Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaća tržnica
  • 12.05.2016. 18:30

Rođendan domaće tržnice u Omišu

Cilj je omogućiti malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode izravno kupcima.

  • 1.696
  • 82
  • 0

Ove subote 14. svibnja 2016. Domaća tržnica u Omišu slavi prvi rođendan. U pripremi je izložba mini ponija i puladi (magarčića), dječja likovna radionica, nastup KUD Dalmacija i slavljenička torta bez koje bi slavlje bilo nezamislivo.

Tržnica se otvara u 7:00h i tada započinje program.

Domaća tržnica proizvod suradnje raznih institucija

Domaću tržnicu, koja je otvorena 18. travnja 2015. ispred Centra Studenac u Omišu, pokrenuo je trgovački lanac Studenac u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Savjetodavnim službama Ministarstva poljoprivrede, REROM - Javnom ustanovom za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Turističkim zajednicama grada Omiša i Splitsko-dalmatinske županije i vrlo važnom lokalnom podrškom - gradonačelnikom Omiša.

Domaća tržnica je mjesto gdje se kupac susreće sa proizvodom iz bliskog okruženja i njegovim proizvođačem bez posrednika. Proizvodi su sezonski, vrhunske kvalitete, najčešće domaćih sorti.

Susret kupca i proizvođača

Jedina je to tržnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji na kojoj će obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, zadruge, udruge i mali obrti osobno plasirati svoju robu bez posrednika. Riječ je o dobrima koji nastaju uglavnom u obiteljskom okruženju, bilo da je riječ o plodovima zemlje koja generacijama prelazi sa koljena na koljeno ili o jajima, siru i medu, proizvodima životinja koje su udomaćene na ovom podneblju.

Nudit će se i proizvodi koji su kombinacija prirodnih materijala i modernih zahtjeva poput igračaka i kozmetike. "Tako su se hranili naše naše bake i djedovi, a želimo tu zdravu naviku prenijeti u naslijeđe svojoj djeci i unucima", govore proizvođači.

Trajno otvorena suradnja s OPG-ovima

Tržnica radi subotom, u vremenu od 7-13 sati, u Omišu ispred Centra Studenac na adresi Četvrt Ribnjak 17. Suradnja je trajno otvorena svim OPG-ovima, zadrugama i malim obrtima i udrugama. Svi koji žele plasirati domaće prizvode, a nemaju za to kvalitetnu prigodu, trebaju se javiti u Studenac i dogovoriti termin prodaje (trznica@studenac.hr) ili 091 28 28 465.

Studenac je omogućio besplatnu infrastrukturu (štand, suncobran, vagu, vitrinu) i promociju (radio, TV, plakati, Facebook, web). Oni OPG-ovi, zadruge udruge i mali obrti koji ne proizvode količine kojima mogu opskrbljivati trgovačke lance, a koji traže svoj put za plasman proizvoda, na ovaj način mogu povećavati proizvodnju i jačati svoju prisutnost na tržištu.


Tagovi

Domaća tržnica Rera Omiš Studenac SDŽ


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!