Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fond za pomorstvo
  • 30.11.2015. 17:20

Rješenje problema ribarske infrastrukture?

U Zagrebu će biti predstavljen program EU, putem kojega će Hrvatska do 2020. godine dobiti više od 348 milijuna eura za razvoj ribarstva.

Foto: PIXSELL
  • 220
  • 16
  • 0

Hrvatska kao punopravna članica Europske unije ostvaruje pravo na korištenje sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, financijskog instrumenta Europske unije kojim se osigurava pomoć za ostvarivanje ciljeva Zajedničke ribarstvene politike u programskom razdoblju od 2014.-2020. godine. Ukupna sredstva koje naša zemlja ima na raspolaganju u navedenom razdoblju iznose 348,7 milijuna eura, od čega Hrvatska iz spomenutoga fonda dobiva 252,6 milijuna eura.

Predstavljanje programa za pomorstvo i ribarstvo!

Predstavljanje programa održat će se u utorak 01. prosinca 2015. godine u 11:00 sati, u zagrebačkom hotelu International, Miramarska 24. Događaju će prisustvovati potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te Humbert Gambs, direktor Uprave za Mediteran i Crno more, Opće uprave za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije.

Dobivenim novcem riješit ćemo velik dio problema vezanih uz ribarstvo

"Operativnim programom obuhvaćeno je preko 36 mjera za cjelokupni sektor ribarstva, od slatkovodnog i morskog uzgoja i ulova te ribarske infrastrukture, pa do razvoja zajednica i područja ovisnih o ribarstvu. Operativni program izrađen je za manje od godinu dana te je rezultat intenzivnog stručnog rada Ministarstva poljoprivrede i velike podrške sektora ribarstva, ribarske znanosti te vezanih institucija, koji su doprinijeli kvaliteti samoga dokumenta svojim prijedlozima i komentarima. Također i Europska komisija je pružila veliku stručnu pomoć, a sve u cilju pomoći sektoru ribarstva Republike Hrvatske", ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Ovim financijskim sredstvima omogućit će se rješavanje problema ribarskih luka i iskrcajnih mjesta odnosno ribarske infrastrukture, ulaganja i modernizacija uzgajališta kao i omogućavanje boljeg i ekonomičnijeg poslovanja naših ribara.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Hrvatska Europska unija Europski fond Pomorstvo Ribarstvo Ribarstvena politika Hotel International Zagreb Branko Grčić Tihomir Jakovina Humbert Gambs Mediteran Crno more Uzgoj i ulov Slatkovodno ribarstvo Ribarska infrastruktura Ministarst


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]