Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 21.01.2015. 10:45

Razvoj održivog tržišta toplinske energije iz bioplinskih postrojenja

Energetski institut Hrvoje Požar organizira radionicu namijenjenu postojećim i budućim operaterima bioplinskih postrojenja kako bi ukazali na mogućnosti korištenja toplinske energije iz kogeneracije na bioplin.

Foto: depositphotos.com
  • 233
  • 10
  • 0

Energetski institut Hrvoje Požar provodi EU projekt BiogasHeat koji ima za cilj promovirati korištenje toplinske energije iz kogeneracija na bioplin.

U praksi se električna energija preda u mrežu, a toplinska ostaje neiskorištena, osim u dijelu potreba procesa. Izlazna temperatura ispušnih plinova je 460-550 °C, što omogućuje široki spektar iskorištenja postojeće toplinske energije.

Između ostalih aktivnosti, organiziraju i Obuku za postojeće i buduće operatere bioplinskih postrojenja, 13.2.2015. u prostorijama EIHP-a, Zagreb. Poziv je upućen svim investitorima u bioplinska postrojenja u Registru OIEiK, ali i proizvođačima i zastupnicima opreme. Nakon prezentiranja mogućih rješenja korištenja toplinske energije iz kogeneracije na bioplin, cilj je što bolje iskoristiti priliku okupljanja operatera i proizvođača opreme za korištenje toplinske energije kako bi se eventualno povezali i ponudili konkretna rješenja.

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Hrvoje Požar Biogas Heat Energetski institut EIHP Bioplin Toplinska energija Registar OIEiK Bioplinska postrojenja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.