Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Špancirfest - Festival dobrih emocija
  • 22.07.2014. 17:00

Prošpancirajte Varaždinom i doživite barok

Posjetite Špancir i uz odličnu glazbu, ulične performere i finu gastronomsku ponudu iz domaće proizvodnje, vratite se u doba baroka!

Foto: www.depositphotos.com, DesignPicsInc
  • 180
  • 12
  • 0

Ako do sada niste posjetili pitoreskni Varaždin, grad koji je ujedno i kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine i doživjeli Špancirfest, uskoro ponovo imate priliku. Šesnaesto izdanje Festivala dobrih emocija, Špancirfesta, ove će se godine održati od 22. do 31. kolovoza. Tijekom prošlogodišnjeg festivala na jedinstvenoj otvorenoj pozornici varaždinske povijesne jezgre prošpanciralo oko 170 tisuća posjetitelja i to iz cijele Hrvatske, a u Turističkoj zajednici grada Varaždina posebno su ponosni na povećan broj gostiju iz inozemstva.

Posjetitelji će i ove godine moći uživati u raznovrsnom kulturnom, glazbenom i zabavnom programu, ali i bogatoj izlagačkoj ponudi, koja je sastavni dio svakog Špancira. Tako će posjetitelji na štandovima, kućicama i ostalim izlagačko-prodajnim prostorima moći vidjeti mnoštvo zanimljivosti i uistinu se opustiti. Ulični program, svojevrsna duša i srce Špancirfesta, u 2014. bit će kvalitetniji nego ikad. Na ulicama i trgovima Varaždina nastupit će vodeći europski performeri, umjetnici te profesionalne skupine novog teatra, a uz njih će se ugostiti i prvi međunarodni susret verglaša.

Gastronomska ponuda iz domaće proizvodnje

Varaždinske ulice bit će ponovno ukrašene cipelama i njihovim tragovima, a novo će ruho dobiti i kućice te štandovi. Posjetitelji će ponovno moći razgledati, kupiti, kušati i popiti nešto iz bogate izložbeno-prodajno-gastronomske palete koju Špancirfest nudi svake godine, a posebnost je da će se svojim okusima, ukusima i vizurama posebno predstaviti Turistička zajednica Kvarnera. Osim u dobroj glazbi i nastupima performera, posjetitelji varaždinskog Špancirfesta mogu uživati i u ponudi oko 140 izlagača koji će izložiti i prodavati proizvode tradicijskih obrta, rukotvorine suvremenih uporabnih predmeta temeljenih na hrvatskoj etnološkoj i kulturnoj baštini, artefakte primijenjenih umjetnika, hranu i piće koji su spravljeni po tradicionalnim receptima te razne suvenire.

Također i brojni OPG-ovi dolaze predstaviti svoje proizvode pa ćete tako na štandovima moći vidjeti suhomesnate prerađivine, vrhunska vina, proizvode od ljekovitog bilja, razne vrste meda, džemova, rakija... Nesumnjivo po nešto za svačiji ukus!

Stoga ne čudi da je ugledni The New York Times, Varaždin uvrstio na popis "52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.", da je popularni britanski turistički vodič "Rough Guides" Festival dobrih emocija stavio na popis najboljih hrvatskih festivala te da je Hrvatska turistička zajednica Špancirfest proglasila jednim od TOP 10 hrvatskih turističkih događanja u 2014. godini.

Foto: www.depositphotos.com, DesignPicsInc


Tagovi

Špancirfest Varaždin Festival dobrih emocija Barok OPG izlagači Štandovi Rakija Med Domaći proizvodi Ulični festival