Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skupljanje ambalažnog otpada
  • 24.09.2016. 16:30

Prikupljanje ambalaže SZB u Opuzenu!

Prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju bit će dana 26.09.2016. u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

  • 1.369
  • 139
  • 0

Prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju bit će dana 26.09.2016. (ponedjeljak) u vremenu od 14-16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a, dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Prikuplja se temeljito oprana ambalaža

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koji financiraju ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže.

Osiguran je povrat ambalaže isključivo ovih tvrtki: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

Molimo Vas da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki koje nisu dio projekta, obratite proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Skuplja se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spremnike za otpad od predmetnih materijala (otpadni papir, plastika).

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti: Prateći list za opasan otpad (Obrazac PL-O). Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati: OIB, MBS, MBO, MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce. Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web stranici www.crocpa.hr.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Savjetodavna služba Prikupljanje ambalažnog otpada CIAK


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]