Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2016.
  • 26.01.2016. 12:30

Prijavite se za 18. Noćnjak!

Provjerite i unaprijedite kvalitetu i trajnost svog maslinovog ulja po iznimno povoljnoj cijeni.

  • 771
  • 170
  • 0

18. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2016. održat će se u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču od 17. do 20. ožujka 2016. u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

Ova manifestacija, koja ove godine ujedno slavi i svoju punoljetnost, godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.

Predstavite se na sajmu maslinarstva i uljarstva

Sajamska prezentacija različitih proizvoda

Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Na Olio baru i izložbi maslinovih ulja promoviraju se i kušaju maslinova ulja proizvođača koji svoje uzorke dostave na analizu i natjecanje. Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte.

Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. Možete i vi predstaviti svoju tvrtku na sajmu putem sponzorstva, donatorstva ili izložbenog štanda.

Kako biste se na vrijeme prijavili za sudjelovanje na sajmu maslinarstva i uljarstva, ispod članka preuzmite sve potrebne dokumente za prijavu!

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za povoljnu cijenu dobiju certifikat koji na nekoliko stranica prikazuje rezultate parametara kemijske analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije:

  • Pakovine maslinovog ulja (plasiraju se na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani)
  • Otvorena maslinova ulja (ulja u rinfuzi)

U svakoj od ovih kategorija proglašava se šampion kvalitete tj. najbolje ocjenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, s ciljem razvitka kulture kušanja maslinovog ulja i shodno tome povećanja potrošnje.

Rokovi i lokacije za dostavu uzoraka maslinovog ulja

Uzorke maslinovog ulja za analizu i natjecanje na Noćnjaku 2016. Zaprimaju se na sljedeće dvije lokacije:

  • Split- uzorke dostaviti osobno ili poštom od 04.01.2016. do 01.02.2016. radnim danima od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,00 do 15,00 sati na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21 000 Splt, Kamila Tončića 4, 1.kat
  • Zadar- uzorke dostaviti osobno 30.01.2016. u vremenu od 9,00 do 14,00 u Poljoprivrednuprehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, 23 000 Zadar, Dr. Franje Tuđmana 24/h

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Proizvodi od drveta i ploda masline

Cilj ocjenjivanja i izložbe proizvoda od masline je prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda (krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd.).

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od drva masline.

Proizvod mora biti sačinjen ili sadržavati plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline, a svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najkvalitetniji i najkreativniji bit će nagrađeni, temeljem posebnog ocjenjivanja proizvoda od masline od strane stručnog povjerenstva.

Uzorci proizvoda od masline dostavljaju se (osobno ili poštom) u Zadružni savez Dalmacije na adresu: 21000 Split, Kamila Tončića 4, najkasnije do ponedjeljka 15. veljače 2016.

Također, potrebno je po uzorku dostaviti i tri primjerka proizvoda zajedno s popunjenom prijavom te potvrdom o uplati troškova ocjenjivanja od 70,00 kn po uzorku na račun organizatora.

Burza maslinovih ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja

U sklopu burze proizvođači maslinovog ulja i proizvoda od maslina svoje proizvode mogu predstaviti na prezentacijskom štandu.

Kako su mnogi maslinari i uljari te tvrtke koje ih prate svojim asortimanom opreme i alata sve više zainteresirani za proizvodnju proizvoda od ljekovitog bilja koje se uzgaja u maslinicima, organizatori su odlučili u program Noćnjaka uključiti i mnoge zanimljive teme i to kroz edukaciju, prezentaciju proizvoda i predstavljanje primjera dobre prakse.

Ukoliko u svojoj ponudi imate proizvode na bazi ljekovitog bilja (čajeve, kreme, eterična ulja...) možete iskoristiti mogućnost izlaganja u sklopu prezentacijskog prostora na Noćnjaku.

Sudjelovanjem na Burzi, kao izlagač, ulazite u Katalog Noćnjaka kao i na službenoj internet stranici Zadružnog saveza Dalmacije - www.zsd.hr.

Cijene smještaja i prehrane u Bluesun hotelu Elaphusa za sudionike Noćnjaka

Bluesun hotel Elaphusa za posjetitelje Noćnjaka osigurava posebne uvjete smještaja i prehrane.

Cijene po osobi i danu u HRK

1/1 soba 1/2 soba

Puni pansion

490,00

410,00

Polupansion

410,00

330,00

Noćenje s doručkom

380,00

300,00

Boravišna pristojba i PDV uključeni su u cijene.

Gosti koji nisu smješten u hotel, također mogu koristiti hotelske usluge prehrane kupnjom kartice za pojedini obrok (ručak, večeru i/ili svečanu večeru) na recepciji hotela Elaphusa po cijenama:

  • Ručak i/ili večera: 80,00 kn po osobi i obroku
  • Svečana večera: 100,00 kn po osobi

Za rezervaciju smještaja tijekom Noćnjaka u hotelu Elaphusa popunite obrazac koji se nalazi ispod članka te ga pošaljite putem maila na reservations@bluesunhotels.com ili faxa: 00 385 1 2301292. Sve dodatne informacije u vezi smještaja zatražite na broj telefona: 00 385 1 3844 288.

Ukoliko ste propustili 17. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara-Noćnjak 2015. ili se želite prisjetiti kako je bilo pogledajte sljedeći video.

Ispod članka možete preuzeti sljedeće dokumente:

  • Prijava za ocjenjivanje kvalitete maslinovog ulja
  • Propozicije za ocjenjivanje kvalitete maslinovog ulja
  • Prijava za ocjenjivanje proizvoda od masline
  • Propozicije za ocjenjivanje proizvoda od masline
  • Promotivna ponuda za sponzore, donatore i izlagače
  • Opći uvjeti izlaganja na sajmu
  • Prijava za Burzu maslinovih ulja i proizvoda od maslina
  • Prijava za Burzu proizvoda od ljekovitog bilja
  • Obrazac za rezervaciju hotelskog smještaja

Za sve dodatne informacije u vezi ove manifestacije kao i sudjelovanja na istoj obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak Zadružni savez Dalmacije Maslinarstvo Uljarstvo Maslinovo ulje Certifikat maslinovog ulja


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]