Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dalmatina
  • 01.10.2015. 17:25

Prijavite med na splitsko ocjenjivanje!

U Splitu će se krajem studenoga održati Pčelarski sajam Dalmatina 2015. i 6. ocjenjivanje meda. Uzorci za natjecanje primaju se do 25.10.2015.

Foto: Milan Babić
  • 392
  • 19
  • 0

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, raspisao je javni natječaj za VI. ocjenjivanje meda. U sklopu pčelarskog sajma Dalmatina 2015., koji će se od 21. do 22. studenoga 2015. godine, održati u Splitu, bit će i ocjenjivanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti sortnih vrsta meda.

Prijava za natjecanje

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pčelari i pčelarske organizacije, koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama i jednu od 900 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti navedeno ime i prezime pčelara ili naziv organizacije koja se natječe, točna adresa, vrsta meda, godina proizvodnje, naznaka lokaliteta s kojeg med potječe te veterinarski broj punionice meda, ukoliko je natjecatelj posjeduje.

Ocjenjivanje prijavljenih uzoraka

Uzorci prijavljeni za natjecanje ocjenjivat će se prema Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Fizikalno-kemijsku i mikroskopsku analizu prispjelih uzoraka napravit će Agronomski fakultet u Zagrebu. Za troškove ove analize prijavljeni su natjecatelji obvezni za svaki svoj uzorak uplatiti iznos od 200,00 kuna na broj žiro računa: 2390001-1100388445 Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, uz naznaku: za troškove analize meda.

Uz uzorke medova, treba poslati i kopiju uplatnice, podatke pčelara s brojem telefona ili mobitela i vrstom meda. Staklenka ne smije sadržavati nikakve naljepnice. Uzorci se donose ili šalju do 25. listopada 2015. godine na adresu: Tonći Kovačić, Put Ribnjaka 9, 21310 Omiš.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjedniku Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije Ivanu Mravku na broj: 099/6799-122 ili Tonćiju Kovačiću na broj: 098/370-588.

Foto: Milan Babić


Tagovi

Splitsko-dalmatinska županija Javni natječaj Ocjenjivanje meda Dalmatina 2015. Split Pčelari Pčelarske organizacije Uzorci Staklenke meda Agronomski fakultet Zagreb Analiza Troškovi Ivan Mravak Tonći Kovačić Omiš


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?