Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Medenjak z Opatije
  • 04.10.2015. 14:40

Prijave za ocjenjivanje meda u Opatiji!

Pčelari s područja Primorsko-goranske županije i ove će godine dati na ocjenjivanje svoje najkvalitetnije medove. Prijava uzoraka je u tijeku, a vlasnik najboljeg meda bit će proglašen 07.11. u Opatiji.

  • 589
  • 35
  • 0

Riječka Udruga za promociju i primjenu pčelarske ekološke etike Biopčela, u suradnji s Centrom za poljoprivredu Primorsko-goranske županije, Pčelarskom udrugom Učka iz Opatije, Katedrom za zdravstvene ekologije Medicinskog fakulteta u Rijeci i Županijskom gospodarskom komorom Rijeka, raspisuje javni natječaj za 9. Ocjenjivanje kvalitete meda Zlatno ulište 2015.

Prijave za natjecanje

U sklopu manifestacije Medenjak z Opatije i 2. Smotre pčelarstva Primorsko goranske županije, koje će se održati 07. i 08. studenoga 2015., birat će se i najkvalitetniji medovi pčelara Primorsko-goranske županije. Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari koji se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda.

Dostava uzoraka

Natjecatelji moraju dostaviti tri staklenke meda od 370 ml po 500 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med mora biti u tekućem stanju. Na svakoj staklenci mora biti napisano ime i prezime pčelara, točna adresa, broj telefona ili mobitela, vrsta meda, datum vrcanja i naznaka lokaliteta s kojeg med potječe. Uzorci se dostavljaju od 26. rujna do 16. listopada 2015. godine, na adresu: Branko Vidmar, R. Leard 45, 51000 Rijeka.

Ocjenjivanje pristiglih uzoraka

Ocjenjivanje uzoraka prijavljenih na natjecanje izvršit će se na temelju pravilnika 9. ocjenjivanja kvalitete meda Primorsko goranske županije Zlatno ulište 2015., Fizikalno-kemijsku i mikroskopsku analizu obavit će ovlašteni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo u Rijeci u segmentima peluda, vode, električne provodljivosti i hidroksimetilfurfurala (HMF-a).

Po obavljenoj analizi, za uzorke koji će biti pozitivno ocjenjeni, obavit će se i senzorsko odnosno organoleptičko ocjenjivanje. U svrhu troškova analize svaki prijavljeni natjecatelj mora za prvi uzorak uplatiti iznos od 150,00 kuna, a za slijedeće uzorke iznos od 100,00 kuna i to na žiro-račun broj: HR3724020061100416153 Biopčela, Rijeka, poziv na broj: 00-Zl. ul.14, s naznakom: Za troškove analize meda.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

Najbolje ocjenjenim medovima manifestacije Zlatno ulište 2015. dodijelit će se zlatna, srebrena i brončana diploma kao i priznanja za sudjelovanje, te posebne nagrade odnosno plakete za pobjednike po vrstama meda. Ukoliko za pojedinu vrstu meda stigne više od pet uzoraka bit će proglašen i ukupni pobjednik.

Nagrade će biti dodijeljene na završnoj svečanosti koja će se održati 07. studenoga 2015. godine, tijekom održavanja Medenjaka z Opatije - 2. smotre pčelara Primorsko-goranske županije u Opatiji, u novoj Sportskoj dvorani s početkom u 12,00 sati. Za dodatna pojašnjenja nazovite 091/ 562- 5200.


Tagovi

Udruga Biopčela Rijeka Centar za poljoprivredu Hidroksimetilfurfural Primorsko-goranska županija Udruga Učka Opatija Medicinski fakultet Zdravstvena ekologija Gospodarska komora Ocjenjivanje meda Zlatno ulište 2015. Medenjak z Opatije Smotra


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]