Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoska žena
  • 26.08.2016. 13:30

Prijave za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

U tijeku prijave za najuzorniju seosku ženu!

  • 1.359
  • 65
  • 0

Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije točno 17 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge "Uzorne hrvatske seoske žene" radi se na promociji tradicijskih vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu.

Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina, a svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku, javljaju iz Hrvatske zajednice županija.

Prijave za najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Ove godine se završna svečanost proglašenja najuzornije hrvatske žene održava 15. listopada 2016. u Požeško-slavonskoj županiji, u Kutjevu, odakle potječe prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić.

Prijave za izbor najuzornije žene su još uvijek otvorene pa Udruga poziva županije, općine, LAG-ove i lokalne medije da potaknu izbor i populariziraju ovu vrijednu tradicionalnu manifestaciju.

Koje su kvalitete uzorne seoske žene?

Najuzornija seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo, kratak životopis.

Uz brojne partnere projektu se ove godine pridružuju i novi koji će osim plaketa i pohvalnica osigurati i novčane nagrade za najuzornije seoske žene. Ukoliko želite više informacija o ovom izboru javite se na kontakt; Dragica Vučković (mob. 098/930-6055, e-mail; vuckovic.dragica@gmail.com). U privitku ispod teksta možete pronaći i obrazac prijave!


Dokumenti


Tagovi

Seoska žena Prijave


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer