Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanja
  • 23.04.2014. 17:00

Predavanja na Poljoprivrednom institutu Osijek

Na Poljoprivrednom institutu Osijek tijekom sljedećih nekoliko utoraka održat će se niz predavanja o biljnoj populaciji

Foto: freepik.com
  • 210
  • 12
  • 0

Jučer, 22. travnja 2014., je na Poljoprivrednom institutu Osijek, u suradnji sa osječkom podružnicom Hrvatskog društva za biljnu biologiju održano predavanje na temu Epigenetička vs. genetička raznolikost prirodnih biljnih populacija: Studija slučaja hrvatskih endemičnih kadulja, prof.dr.sc. Zlatka Šatovića, kao i Testiranje hibridizacijske hipoteze primjenom morfoloških i molekularnih analiza: Studija slučaja hrvatskih endemičnih kadulja, prof.dr.sc. Zlatka Liber.

Predavanja su svojevrsno predstavljanje istoimenog projekta financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost na kojem sudjeluju znanstvenici sa Agronomskog i Prirodoslovno-matematičkog fakluteta Sveučilišta u Zagrebu te sa Instututa za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu.

Prisutne su u ime organizatora pozdravili dr.sc. Krešimir Dvojković, predsjednik Znanstvenog vijeća Poljoprivrednog instituta Osijek i prof.dr.sc. Vera Cesar, predsjednica podružnice HDBB u Osijeku. Ovo je prvo u nizu predavanja koja će se nastavno u četiri utorka održati na Poljoprivrednom institutu Osijek, a slijede teme i raspored predavanja:

  • 29.4.2014. u 13 sati - dr.sc. Lidija Begović: "Lignin u biljkama - Sinteza, modifikacije i izvor bioenergije" te dr.sc. Rosmary Vuković: "Beta-kriptogen u regulaciji sekrecije ružmarinske kiseline iz transgenog korijenja ukrasne koprive"(Coleus blumei Benth.)
  • 6.5.2014. u 13 sati - dr.sc. Jasenka Antunović: "Utjecaj suše i antioksidacijski odgovor u klinancima ječma" te dr.sc. Selma Mlinarić: "Kratkotrajne prilagodbe listova smokve (Ficus carica L.) na visoki intenzitet svjetlosti"
  • 13.5.2014. u 13 sati - dr.sc. Domagoj Šimić: "Fotosinteza i okolina"

Foto: freepik.com


Tagovi

Poljinos Zlatko Šatović Zlatko Liber Krešimir Dvojković Vera Cesar Lidija Begović Rosmary Vuković Jasenka Antunović Selma Mlinarić Domagoj Šimić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije