Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posjet Phila Hogana
  • 23.01.2017. 15:00

Povjerenik Phil Hogan dolazi u Hrvatsku

Europski povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan prihvatio je poziv za posjetu Hrvatskoj na svečanost proglašenja najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika.

Foto: ec.europa.eu
  • 3.134
  • 315
  • 0

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je na tradicionalnom obilježavanju blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i njihovih vinograda te početka nove vinogradarske godine koje je organizirala Udruga vinogradara i voćara "Škrlet" u vinariji obitelji Trdenić u Popovači, saznajemo iz ureda zastupnice Petir.

Vlasnik te Vinarije, Tomislav Trdenić proglašen je jednim od 10 najboljih mladih hrvatskih poljoprivrednika na natječaju koji je zastupnica Petir, kao ambasadorica projekta EPP-a, organizirala u Hrvatskoj u 2015. godini. Upravo će njegova vina, kao i vina drugih moslavačkih vinara zastupnica Marijana Petir predstaviti ove godine 28. ožujka na izložbi "Zeleno-plava zipka Hrvatske" koju organizira u Europskom Parlamentu u Bruxellesu.

Izložbom će zastupnica Petir predstaviti Moslavinu, Park prirode Lonjsko polje i Sisačko-moslavačku županiju dok će na konferenciji koja prati izložbu predstaviti najvažnije gospodarsko-turističke manifestacije i potencijale županije.

Promocija moslavačkih vina

"Svi posjetitelji moći će kušati hranu s naših OPG-a kao i vina naših vinara. Za vinare sam dogovorila i susrete s potencijalnim poslovnim partnerima jer mi je želja da se moslavačka vina nađu i na europskom tržištu", rekla je zastupnica Petir prilikom proslave Vincekova. Uz to, upravo je u siječnju završio novi natječaj koji je zastupnica Petir provela za odabir najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika, čije će se proglašenje održati 24. ožujka.

Traži se najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik

Na novinarski upit o dolasku europskog povjerenika za poljoprivredu i ruralni razvoj Phila Hogana u Hrvatsku, zastupnica Petir potvrdila je kako je povjerenik Hogan prihvatio njezin poziv. "Jako mi je drago što se povjerenik Hogan odazvao mom pozivu i što će sudjelovati na svečanosti proglašenja ovogodišnjeg najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, a prisustvovat će i međunarodnoj konferenciji o poljoprivredi".

Foto: ec.europa.eu


Tagovi

Petir Phil Hogan Najbolji mladi poljoprivrednik Vincekovo Trdenić


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.