Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam tradicionalnih proizvoda
  • 27.03.2015. 09:35

Posjetite sajam Proizvodi hrvatskoga sela

Sajmovi Proizvodi hrvatskog sela jedinstvene su gospodarske manifestacije koje se već 14 godina zaredom organiziraju u raznim oblicima. Na njima se izlažu, kušaju i prodaju najbolji hrvatski, tradicijski, poljoprivredni proizvodi.

  • 234
  • 30
  • 0

U petak 27. ožujka 2015. godine u 11:00 sati u Boćarskom domu na Zrinjevcu, Prisavlje 2 u Zagrebu, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol otvorit će 14. sajam "Proizvodi hrvatskog sela".

Ovi su sajmovi jedinstvene gospodarske manifestacije koje se već 14 godina zaredom organiziraju u raznim oblicima. Na njima se izlažu, kušaju i prodaju birani hrvatski tradicijski proizvodi. Svrha sajma je promovirati vrhunske poljoprivredne proizvode odabranih proizvođača kako hrvatskih tvrtki tako i obrta te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

"Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima Proizvodi hrvatskog sela su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, u proteklih je trinaest godina izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja. Ove godine na sajmu se očekuje oko 250 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske.

Po povoljnim cijenama moći će se kupiti kvalitetni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, likeri, maslinova i bučina ulja, razni ekološki proizvodi, sirevi, smokve, med i ostale domaće tradicijske delicije, koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Svi proizvodi na sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju kvalitete, ekologije i tradicije", kazao je predstavnik organizatora Damir Kovačić.

U sklopu ovogodišnjega sajma, svoj će šand imati i Ministarstvo poljoprivrede, na kojem će posjetitelji moći dobiti informacije o Programu ruralnog razvoja, a po prvi puta predstavit će se i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika (HUMP) sa svojim proizvođačima. Sajam možete posjetiti do 29. ožujka 2015. godine do 19:00 sati. Ulaz je besplatan. Organizator sajma je zagrebačka tvrtka "Agrarno savjetovanje" d.o.o., a pokrovitelji grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede.


Tagovi

Proizvodi hrvatskoga sela Sajam Zagreb Boćarski dom Snježana Španjol Agrarno savjetovanje d.o.o. Tradicijski proizvodi Tvrtke Obrti Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Seljački sajam Suhomesnati proizvodi Vino Rakija Liker Maslinovo i bu


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.