Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulturno-turistička manifestacija
  • 27.06.2015. 10:30

Porcijunkulovo - blagdan Gospe od anđela!

29. srpnja 2015. se u Čakovcu održava 51. Porcijunkulovo, kulturno-turistička manifestacija s izložbom tradicijskih proizvoda!

  • 286
  • 14
  • 0

Čakovčani su zahvalni obitelji Zrinski čija je vladavina ovim krajevima označila snažan ekonomski i kulturni uspon Čakovca. Zato se u Čakovcu održava ljetni kulturni program u čast obitelji Zrinski. No, pored predstava, koncerata i izložbi, koje možete ljeti u Čakovcu posjetiti, najatraktivniji događaj je smjena straže Zrinska garda koja se svake subote odvija ispred orla - spomenika Nikoli Zrinskom. Nakon cjeloljetnog kulturnog života čakovečko kulturno ljeto završava na blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkule, glavnog čakovečkog prošćenja, kada se cijeli puk okupi i veseli na koncertima, prezentacijama starih zanata, likovnim kolonijama te streličarskim i konjičkim natjecanjima.

51 godina slave Gospe od anđela

Organizacijom i prezentacijom svojih potencijala, Međimurje svakim danom napreduje prema prepoznatljivoj destinaciji u okviru turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Turizam Međimurja je mlada, ali ubrzana gospodarska djelatnost. Odlikuju je bogatstvo pejzaža, očuvana priroda, vinorodni brežuljci, izvorna i bogata gastronomska ponuda, očuvani tradicijski obrti, izvorni folklor, bogato povijesno naslijeđe, mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije te nadasve radišnost i ljubaznost Međimuraca.

U skladu s time, Turistička zajednica Grada Čakovca organizacijom Porcijunkulovog ulaže svoj trud ne bi li Čakovec nastavio tradiciju turističkog, poduzetničkog i kulturnog središta Međimurske županije.

Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja ove godine obilježava 51 godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao Sajam tradicijskih zanata vezan uz crkveni blagdan Gospe od anđela - Porcijunkule (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status najveće turističke manifestacije u županiji koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U 5 dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Pozitivne vibracije iz Čakovca

Od 29. srpnja do 2. kolovoza 2015. u Čakovcu se održava 51. Porcijunkulovo, kulturno-turistička manifestacija s izložbom tradicijskih proizvoda!

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno i Ulicu kišobrana, koja je svojom atraktivnošću postala hit prošlogodišnje manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista, održavaju se i nezaobilazni programi kao što su međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde.

Porcijunkulovo 2015.ima i novi logo koji je osmišljen u suradnji između poduzeća Infenso iz Čakovca, Lovely Međimurja i Turističke zajednice grada Čakovca. Logo svojim pomno biranim bojama i dizajnom šalje poruku vedrine, pozitivnih vibracija i ljubavi, baš onoga što Porcijunkulovo i grad Čakovec svakako predstavljaju i zaslužuju. Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno-turističku manifestaciju u Međimurju.


Dokumenti


Tagovi

Porcijunkulovo Tradicijski zanati Čakovec Međimurje Običaji Streličarsko natjecanje Konji Vinorodni brežuljci Gospa od anđela Porcijunkula Likovne kolonije Kultura


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]