Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna manifestacija, Mađarska 2014
  • 23.07.2014. 08:30

Poljoprivredni sajam - Gazdanapok

Na Gazdanapoku, najvećem poljoprivrednom stručnom sajmu južnog podunavlja predstavit će se i 16 proizvođača Virovitičko-podravske županije. Na Sajmu su prošle godine izlagala 382 izlagača, a posjetilo ga je 25.000 posjetitelja

  • 198
  • 13
  • 0

U mađarskom Szentlorincu, u organizaciji Poduzetničkog centra županije Baranje, od 08. do 10. kolovoza održat će se 21. međunarodni sajam poljoprivrede Gazdanapok.

Riječ je o najvećem poljoprivrednom stručnom sajmu južnog podunavlja koji je izvrsna prilika za susret proizvođača i kupaca, stručnjaka i znatiželjnika te potencijalnih poslovnih partnera. Na prošlogodišnjem Sajmu izlagala su 382 izlagača, a posjetilo ga je 25.000 posjetitelja.

Sajam pruža mogućnost predstavljanja najnovijih proizvodnih tehnologija, strojeva, inovativnih razvojnih djelatnosti, stočarstva, proizvođača na veliko i malo, inozemnih partnera ali i stručnjaka, a brojne posjetitelje uvjek očekuje mnoštvo gastronomskih specijaliteta.

Cilj sajma je prezentirati presjek poljoprivrede u Mađarskoj i regiji, dati potporu razvojnim ciljevima poduzeća i ruralnom razvoju, pružiti priliku malim poljoprivrednicima početnicima, koji raspolažu s malim kapitalom, da se predstave te osigurati prostor poljoprivrednoj inovaciji, novim načinima i tehnologijama proizvodnje.

Razvoj uz potporu EU

Tijekom godina sajam se uz financijsku potporu EU razvijao pa je izgrađena infrastruktura koja udovoljava svim zahtjevima. Sajamski centar prostire se na 50.000 m² otvorenog travnatog izložbenog prostora, termoizolirani izlagački paviljon na 1.100 m², blizu 1.000 m² paviljona lake konstrukcije različitih veličina i funkcija. Tu je i kompleks zgrada drvene konstrukcije s krovovima od trske koji služe za izlaganje domaćih životinja te dvorište s peći.

Na sajmu i izlagači iz Virovitice

Mađarsko gospodarstvo se, temeljem sporazuma o suradnji HGK - ŽK Virovitica i baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, predstavlja na sajmu Viroexpo dok će ŽK Virovitica na Gazdanapoku predstaviti virovitičko-podravsko gospodarstvo. Na sajmu će se predstaviti 16 proizvođača iz ove žuapnije: Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Dam Lozan, Kud "Seljačka sloga" Špišić Bukovica, Medena Virovitica, Meta-plast Pitomača, OPG "Anita Mikac" Gornje Bazje, OPG "Špoljar Davor" Terezino Polje, Pčelarstvo Balint Virovitica, Poison city Otrovanec, Pustara Višnjica Višnjica, Prostudio Podgorje, Spider grupa - Herbarium Pitomača, Viro Tvornica šećera Virovitica i Vitaflora Čačinci.


Tagovi

Gazdanapok Sajam poljoprivrede Financijska potpora EU Presjek poljoprivrede Gastronomski specijaliteti Proizvodne tehnologije Strojevi Ruralni razvoj Poljoprivredne inovacije Sajamski centar Sporazum o suradnji

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]