Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival hrane i pića
  • 14.11.2015. 09:00

Počeo treći Hrvatski festival hrane i vina

U sklopu festivala predstavit će se 320 domaćih i stranih izlagača iz 16 županija i održati 34 kulinarske i 11 vinskih radionica. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije.

  • 125
  • 14
  • 0

U sportskoj dvorani Arena u Zagrebu, otvoren je 3. Hrvatski festival hrane i vina koji okuplja 320 domaćih i stranih izlagača i tijekom sva tri festivalska dana donosi atraktivan i uzbudljiv eno-gastro program. Festival je otvoren do nedjelje 15. studenoga do 20:00 sati. Brojni posjetitelji imat će priliku besplatno sudjelovati u 34 kulinarske i 11 vinskih radionica, te degustirati razne delicije brojnih vrhunskih kuhara, blogera i drugih gastro stručnjaka.

300 manjih i većih proizvođača hrane i vina iz Hrvatske te susjednih zemalja, predstavit će svoje najbolje proizvode. Izlagačkom programu priključilo se i 16 županija koje su prepoznale festival kao dobru platformu za okupljanje svojih najboljih proizvođača hrane i vina, koji su ključan faktor u prepoznavanju županija kao cjelogodišnjih eno-gastro turističkih destinacija. Upravo je to cilj ovoga festivala koji kroz vrhunska domaća, tradicionalna i autohtona jela te vinske sorte pomaže u definiranju Hrvatske kao zanimljive eno-gastro destinacije.

Neodoljivi okusi i mirisi Slavonije na Hrvatskom festivalu hrane i vina

Svoj potencijal prepoznala je i Vukovarsko-srijemska županija koja prvog dana festivala donosi atraktivan program Okusi Srijema i Slavonije, na kojem su predstavljena autohtona slavonska jela i vrhunska vina.

Drugoga dana festivala, u subotu 14. studenoga u 14:00 sati na južnom ulazu u Arenu Zagreb, Osječko-baranjska županija u suradnji sa zakladom Mladi kuhar organizira tradicionalnu pripremu šarana na rašljama. Ova jedinstvena delicija zahtjeva vatru na otvorenom, izvrsnu tehniku pripreme i strpljenje. Porcija šarana prodavat će se po cijeni od 10,00 kuna a prikupljeni novac bit će uplaćen spomenutoj zakladi s ciljem podrške u praktičnoj edukaciji učenika i promicanju deficitarnih zvanja kuhara i konobara.

Ovakav afirmativan pristup festivala prema domaćoj gastro i enološkoj baštini kao ključnom gospodarsko-turističkom čimbeniku, podržali su i brojni partneri festivala, a u sam program uključili su se i Hrvatska zajednica županija te Hrvatska gospodarska komora. Na grupnom izlagačkom prostoru Hrvatska gospodarska komora predstavlja različite udruge zaštićenih domaćih proizvoda kao što su pršut, kulen, domaće zelje, krumpir i maslinova ulja.

Brojni popratni sadržaji za sve uzraste i ukuse

Atraktivan i raznolik eno-gastro program, brojni domaći i strani izlagači s vrhunskim delicijama, uzbudljivi cjelodnevni show cooking, besplatan dječji vrtić i brojna besplatna degustacijska jela i vrhunska vina, pravi su razlog da 3. Hrvatski festival hrane i vina mnogima postane nezaobilazna vikend destinacija.

Radno vrijeme Hrvatskog festivala hrane i vina:

  • Petak 13.11. od 14.00 do 21.00 h
  • Subota 14.11. od 10.00 do 21.00 h
  • Nedjelja 15.11. od 10.00 do 20.00 h

Foto: 3. Hrvatski festival hrane i vina


Fotoprilog


Tagovi

Arena Zagreb Festival hrane i vina Eno-gastro program Kulinarske radionice Vinske radionice Delicije Proizvođači hrane Vukovarsko-srijemska županija Okusi Srijema i Slavonije Osječko-baranjska županija Zaklada Mladi kuhar Šarani na rašljama


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.