Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baranjski voćnjaci
  • 09.10.2013. 09:30

Otvorenje objekta za preradu i skladištenje voća

Otvorenje Objekta za preradu i skladištenje voća, vrijednog 35 milijuna kuna, održava se u petak 11.10.2013 u 11:00h u Kneževim vinogradima

  • 652
  • 61
  • 0

Otvorenje Objekta za preradu i skladištenje voća - jedne od najvećih poljoprivrednih investicija u regiji Slavonije i Baranje, vrijedne 35 milijuna kuna, održava se u petak 11.10.2013 u 11:00h u Kneževim vinogradima. Projekt je sufinanciran sredstvima IPARD pretpristupnog fonda u iznosu od 11,2 milijuna kuna. Grupa Werkos ovom je investicijom pomaknula granice vlastitog poslovanja te unaprijedila poljoprivredno-ekonomsku sliku Baranje, čiji benefiti se očituju kroz otvaranje novih radnih mjesta, podizanje tehnološkog standarda u poljoprivredi Baranje, višak skladišnog kapaciteta ustupljen lokalnim voćarima za podizanje njihove konkurentnosti te okrupnjavanje i dovođenje u funkciju zapuštenih poljoprivrednih površina.

2008. godine tvrtka Baranjski voćnjaci d.o.o. postala je dio Werkos grupacije te su od tada izrasli u jednog od lidera rasadničarske i voćarske proizvodnje u regiji. Novi objekt za preradu i skladištenje voća ima kapacitet dugotrajnog skladištenja voća od 2.700 tona, najnapredniji je objekat ove vrste u Hrvatskoj, sadrži tehnologiju ULO-DCA (ultra low oxygen-dinamic controlled atmosphere), mogućnost čuvanja jabuke i do 12 mjeseci te je opremljen najsuvremenijom opremom za sortiranja i pakiranje voća (prema boji, obliku, promjeru i težini svakog ploda), ali i suvremenom opremom za preradu voća u voćni sok. Novi objekt sastoji se od komora za dugotrajno skladištenje voća, pogona za preradu voća u sok, prostora za pripremu, sortiranje i pakiranje voća i uredskih prostora.

Program svečanosti otvorenja počinje u 10:30 sati okupljanjem uzvanika, a u 11:00 sati počinje svečanost otvorenja u nazočnosti ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, župana Osječko-baranjske županije Vladimira Šišljagića te načelnika općine Kneževi Vinogradi Denesa Šoje. U 12:00h slijedi obilazak Objekta za preradu i skladištenje voća, izjave za medije te obilazak voćnjaka i rasadnika u terenskim vozilima.


Tagovi

Grupa Werkos IPARD Baranjski voćnjaci d.o.o. ULO-DCA Objekt Prerada Skladištenje Voće Sortiranje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]