Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 12. međunarodni sajam sira
  • 21.11.2014. 10:45

Otvoren 12. međunarodni sajam sira

Rekordan broj izlagača na 12. međunarodnom sajmu - sajmu sira!

  • 124
  • 8
  • 0

U Grubišnom Polju je 15. i 16. studenog održan 12. po redu Gospodarski sajam - sajam sira, kojeg je svečano otvorio župan Damir Bajs. Bila je ovo rekordna godina sajmovanja po broju izlagača kojih je bilo ukupno 107, od čega su njih 15 vezani uz sir i mliječne prerađevine. Izlagači su došli iz svih krajeva kontinentalne Hrvatske, te susjedne Mađarske što je pokazatelj da je grubišnopoljski sajam prepoznat i izvan granica države.

ABC svježi sir s baranjskim kulenom kojeg je proizvela tvrtka Belje iz Belog Manastira proglašen je šampionom na sajmu sira, dok su posjetitelji najboljim sirom proglasili sir škripavac OPG-a Adele Jareš iz Donjih Sređana. Od 38 uzetih uzoraka mliječnih proizvoda čak 29 njih nagrađeno je medaljama. Podijeljeno je tako 18 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih medalja.

Veliki sajmovi nisu rezervirani samo za velike gradove

Ova degustacijsko - prodajna manifestacija ponudila je velikom broju posjetitelja prezentaciju novih proizvoda, brojne stručne skupove i predavanja, te naposljetku bogat kulturno - zabavni program u kojem je svatko pronašao nešto za sebe. U Grubišnom Polju bilo je i izlagača vezanih uz stočarstvo, tradicijske obrte, zanate, razvoj seoskog turizma i slične djelatnosti važne za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

"Nakon što smo prošle godine bili u situaciji ekonomske krize kada smo promišljali o nastavku sajmovanja, ocijenili smo, kako je važno nastaviti s istim. Uz pomoć Bjelovarsko - bilogorske županije, tražit ćemo model unosa i modernizacije sajma kako bi ubuduće ponudili nešto novo", kazao je gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh uoči otvorenja Gospodarskog sajma i dodao kako ga raduje činjenica što je svake godine sve više izlagača i posjetitelja na sajmu.

Čelni čovjek Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim sajmovanjem u Grubišnom Polju. "Sajam ima velik broj posjetitelja, a u cijeloj regiji je prepoznat kao tradicionalna manifestacija. Zajednički zadatak Županije, Grada i Bjelovarskog sajma kao glavnih organizatora jest da se pobrinemo da tako i ostane", rekao je župan Bajs i naglasio je kako veliki sajmovi nisu rezervirani samo za velike gradove i metropole, već obrnuto, važno je da su oni organizirani tamo gdje nastaje glavna djelatnost sajmovanja.

Budućnost sajma u EU fondovima

I ove godine Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu ocjenjivao je uzorke sireva. Od 38 uzetih uzoraka mliječnih proizvoda čak 29 njih nagrađeno je medaljama. "Štandove ne naplaćujemo i ubuduće bismo htjeli ponuditi nešto novo. Uz ostale organizatore snosimo veliki dio novčanog ulaganja, što je za naš proračun opterećenje", rekao je gradonačelnik Grubišnoga Polja Zlatko Mađeruh. "Očekujemo da bi ubuduće dio sredstava za financiranje sajma mogli izvući iz Europske unije, to bi svakako bilo jamstvo, da će naš sajam ostati tradicionalni događaj, koji ima za cilj razvoj gospodarstva", zaključio je Mađeruh.

Bajs je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim sajmovanjem u Grubišnom Polju. "Zajednički zadatak Županije, Grada i Bjelovarskog sajma kao i glavnog organizatora jest, da se pobrinemo da sajam ima i budućnost i tako velik broj posjetitelja i izlagača i da je cijelog regiji poznat kao tradicionalna manifestacija", rekao je župan Bajs. Tokom dva dana sajma, svoj rad i djelovanje predstavile su i nacionalne manjine i proglašen je i najbolje uređen izložbeni prostor. Izlagači, posjetitelji i organizatori su ove godine zadovoljni rezultatom sajmovanja, pa nema sumnje, kako se iduće godine očekuje novo povećanje izlagača i posjetitelja.


Tagovi

Grubišno Polje Damir bajs Adela Jareš Sajam sira Bjelovarsko-bilogorska županija Zlatko Mađeruh Svježi sir Šampion


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]