Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grapak
  • 18.12.2014. 18:20

Održano predavanje o Mjerama ruralnog razvoja!

Grapak otvorio novu poslovnu zgradu te održao kućni sajam mehanizacije, uz predavanje konzultantske kuće o mjerama ruralnog razvoja!

  • 620
  • 42
  • 0

Za kraj poslovne godine, tvrtka Grapak d.o.o. svojim kupcima priredila je svečani događaj uz obilje zabave u krugu njihove nove poslovne zgrade u mjestu Gornji Kneginec, Turčin. U subotu, 13.12.2014., okupili su se brojni uzvanici iz Hrvatske i Slovenije te nekoliko inozemnih dobavljača kako bi svi zajedno, svečano, uz blagoslov župnika, službeno otvorili poslovnu zgradu. U nedjelju, 14.12.2014., je pak uslijedio Kućni sajam na kojemu je održano predavanje o nadolazećim mjerama ruralnog razvoja.

Nagrada tvrtki Grapak za kraj uspješne 2014.!

Svečana plaketa za Grapak d.o.o.

Poslovnu godinu Grapak je zaključio zajedno sa svojim kupcima, dobavljačima, prijateljima i obitelji na zajedničkom druženju. Svečanom otvorenju bio je nazočan i načelnik općine G. Kneginec, gospodin Goran Kaniški te pročelnik za poljoprivredu Varaždinske županije, gospodin Dragutin Vincek. Otvorenje su uveličali i predstavnici inozemnih dobavljača iz Njemačke i Austrije, a poduzeće Grapak je dobilo i priznanje uglednog njemačkog proizvođača mehanizacije za proizvodnju krupmira, mrkve i luka - Grimme. Njihov direktor prodaje, gospodin Sebastian Talg je direktoru Boštjanu Grašič uručio svečanu plaketu ulaska poduzeća Grapak d.o.o. u TOP 50 prodajnih zastupnika tehnike Grimme.

Na događaju se okupilo više od dvjestotinjak ljudi, a potrajalo je sve do jutarnjih sati uz pratnju Prvih srakarskih tamburaša i slovenske grupe Veseli begunčani koji su se nadmetali tko će više podignuti goste na ples.

Grapak kućni sajam!

U nedjelju, 14.12.2014., druženje s kupcima nastavilo se kada je Grapak otvorio vrata Kućnog sajma za sve one koji imaju interesa za poljoprivrednu mehanizaciju. Događaju je tijekom dana prisustvovalo više od 150 ljudi koji su s velikim zanimanjem razgledali izložene strojeve i kontaktirali s prodajnim zastupnicima uz topla jela i pića.

Novi Grimme model kombajna - SV 260

Najveći interes izazvali su traktori Massey Ferguson jer su posjetitelji imali mogućnost probne vožnje traktora svih serija i doznati informacije o performansama novih modela. Također su mogli izbliza pogledati Grimme strojeve za proizvodnju krumpira – jednoredne i dvoredne kombajne, a posebnu pozornost je izazvao novi model kombajna – po prvi put prodan u Hrvatsku, putem IPARD natječaja – model SV 260.

Predavanje konzultantske kuće o prijavama na natječaje ruralnog razvoja!

Najbolju publiku imala je gospođa Biserka Zamostni, konzultantica iz Razvojne agencije Sjever – Dan d.o.o., na zanimljivom i korisnom interaktivnom predavanju o nadolazećim natječajima ruralnog razvoja koje svi željno iščekuju. Potencijalni kandidati za natječaje su pozorno slušali predavanje gdje su uspjeli saznati sve ono što je dosada poznato, kakvi uvjeti se mogu očekivati ili barem što nije za očekivati. Pročešljani su svi detalji koji se mogu isčitati iz postojećih predpravilnika.

Brojni okupljeni na predavanju o Mjerama

Iz predavanja se saznalo da natječaji ipak ne kreću ove godine, što je potrebno izraditi za pripremu kompletnog projekta, tko je prihvatljiv za ulaganje, a tko ne. Vrlo je interesanatna mjera poticanja mladih poljoprivrednika pa je predavačica prisutne poučila kako urediti gospodarstvo uz mladog nositelja.

Drugačiji postupak prikupljanja ponuda za EAFRD!

Gospođa Zamostni je upozorila na potencijalne razlike u postupku prikupljanja ponuda prema pravilima dosadašnjih IPARD natječaja koja je uključivala tri tehnički usporedive ponude različitih ponuđača, uz naglasak da se na novim EAFRD natječajima očekuje zahtjev za samo jednom ponudom, sa preciznim tehničkim podacima za traženu opremu, a ne općenitim kao do sada.

Također je zanimljiv podatak da će se prijave vršiti online, putem web stranice. Najvažniju uputu su dobili za predpripreme koje je potrebno izvršiti prije same prijave jer, za razliku od prije, sve potrebne dozvole (građevinske i sl.) koje je potrebno ishoditi prije samog kanidiranja na natječaj, što na dosadašnjim natječajima nije bio slučaj jer je bilo dovoljno postaviti Zahtjev za izdavanjem nadležnoj instituciji. Naglašena je i važnost izrade poslovnog plana i dokazivanja ekonomske isplativosti projekta, bez koje nema svrhe uopće kanididirati za sredstva, izradom investicijske studije.

Nakon samog predavanja, prisutni su postavljali pitanja na koja je predavačica rado odgovarala, a bilo je i individualnih konzultacija o konkretnim situacijama na terenu.
Sve u svemu, cjelodnevno događaje je bilo dinamično i nadasve korisno za sve sudionike.


Fotoprilog


Tagovi

Grapak d.o.o. Sebastian Talg Grimme Boštjan Grašić Goran Kaniški Gornji Kneginec Turčin Slovenija Kućni sajam Predavanje o Mjerama Ruralni razvoj Srakarski tamburaši Veseli begunčani Poljoprivredna mehanizacija Massey Ferguson Traktori Kru


Partner

Grapak d.o.o.

Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, Hrvatska
tel: +385 (0)42 209 236, e-mail: prodaja@grapak.com web: http://grapak.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]