Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno natjecanje
  • 22.05.2014. 13:00

Održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drnišu

7. Državno natjecanje u striži ovaca u Drniš je privuklo mnoštvo posjetitelja. Najbolji u striži ovaca ručnim škarama bio je Goran Brkić, dok je u striži električnim škarama naspretniji bio Mihael Vuk

  • 299
  • 14
  • 0

U Drnišu je 17. svibnja 2014. u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, grada Drniša, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, Udruge uzgajivača ovaca i koza općine Unešić - Mrka i Savjetodavne službe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano 7. Državno natjecanje u striži ovaca.

Kao i dosadašnjih godina natjecanje je izazvalo interes najboljih šišača iz cijele Republike Hrvatske. U disciplini striže ovaca ručnim škarama prijavilo se ukupno devet natjecatelja, koji su u kvalifikacijskom krugu strigali po dvije ovce. U završnici su se natjecala tri najbolja natjecatelja koji su strigali tri ovce. U disciplini striže ovaca električnim škarama prijavilo se sedam natjecatelja koji su u kvalifikacijskom dijelu natjecanja strigali po tri ovce. U završnici su najbolji natjecatelji strigali po 5 ovaca. Ove godine natjecatelji su veliku pozornost, osim brzine i kvalitete striže, posvetili i načinu postupanja sa životinjama, a svako teže ozljeđivanje ovce rezultiralo je diskvalifikacijom iz natjecanja kako je i predviđeno pravilnikom natjecanja.

Mihael Vuk, 1. mjesto u striži el. škarama

Tko su pobjednici?

Natjecanje je pobudilo veliki interes žitelja Drniša koji su u velikom broju došli bodriti natjecatelje. Pobjednici natjecanja u striži ovaca su:

Ručne škare (u završnici su strižene po 3 ovce):

  1. mjesto: Goran Brkić, Gradina, 8 min 07 sec
  2. mjesto: Željko Čakić, Đevrske, 8 min 17 sec
  3. mjesto: Blagoje Radulović, Polača, 9 min 23 sec

Električne škare (u završnici je striženo po 5 ovaca):

  1. mjesto: Mihael Vuk, Bjelovar, 7 min 23 sec
  2. mjesto: Mario Blažek, Daruvar, 8 min 01 sec
  3. mjesto: Branislav Lazić, Bjelovar, 11 min 31 sec

Cilj natjecanje je uz edukaciju uzgajivača o načinima pravilnog šišanja ovaca i čuvanja vune, i ukazivanje na sve veći ekološki problem zbrinjavanja vune koja se nekontrolirano odlaže u okoliš. Kao pravi domaćin, Grad Drniš, u stankama natjecanja organizirao je zabavni program uz nastup folklornih društava koja su upoznala nazočne sa bogatom kulturnom poviješću toga kraja.


Tagovi

Državno natjecanje Striži ovaca Drniš Mihael Vuk Mario Blažek Branislav Lazić Goran Brkić Željko Čakić Blagoje Radulović Ovčja vuna


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?