Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 10.04.2015. 07:20

Održan Svjetski klasterski kongres

Cilj kongresa bio je stvoriti komunikacijski prostor za otvaranje dijaloga između tržišta, obrazovnih institucija, zavoda za zapošljavanje i poslovnog sektora.

  • 151
  • 7
  • 0

Svjetski klasterski kongres održan je od 25. do 26. ožujka 2015. u Poljskoj, pod motom 'XXI stoljeće - stoljeće gospodarskog razvoja idejom klasterizacije'. Svjetski klasterski kongres je događaj koji se savršeno poklapa s temeljnom idejom klastera koja je usmjerena na integraciju i suradnju ključnih elemenata lokalnog i regionalnog gospodarstva u svijetu. Međunarodna formula pretpostavlja kongresnu prezentaciju poljskih i svjetskih klastera, s posebnim naglaskom na mogućnost kombiniranja njihovih potencijala kako bi se potaknula lokalna i globalna ekonomija.

Kongres je bio prvenstveno namijenjen klasterima, menadžerima, predstavnicima gospodarstva, lokalne i nacionalne vlasti te znanstvenicima. Događaju su prisustvovali i predstavnici tijela javne vlasti iz različitih zemalja i najistaknutiji stručnjaci u području klasterizacije.

Svjetski klasterski kongres je bez presedana globalni događaj poljskih i inozemnih klastera, osobito ističući mogućnost kombiniranja njihovih potencijala kako bi se potaknuo razvoj lokalne i globalne ekonomije. Cilj kongresa bio je stvoriti komunikacijski prostor za otvaranje dijaloga između tržišta, obrazovnih institucija, zavoda za zapošljavanje i poslovnog sektora te također pružanje sudionicima tehničkog i praktičnog znanja o klasterima i promoviranje svoje vlastite ideje.

Svjetski klasterski kongres bio je izniman međunarodni susret koji je imao za cilj osvijetliti ulogu klastera u poticanju inovacija i gospodarskog rasta na regionalnoj razini.


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Klasterski kongres Poljska Klasterizacija Gospodarski rast Globalna ekonomija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.