Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga
  • 17.07.2013.

Održan dan otvorenih vrata udruge Ekoplod

Ekološki poljoprivredni proizvođači s područja Koprivničko-križevačke županije koji su prošle godine osnovali udrugu Ekoplod, organizirali su svoj prvi Dan otvorenih vrata udruge Ekoplod.

  • 232
  • 21
  • 0

U subotu, 13. srpnja 2013. u Koprivničkim Bregima, okupilo se petnaestak članova Udruge koji su na svojim uređenim štandovima ili prigodno uređenim plakatima predstavili svoje proizvode i svoja gospodarstva široj javnosti.

Bio je ovo prvi iskorak Udruge u javnost, netko će možda reći i presmion. Pokazalo se da uz entuzijazam i upornost možemo premostiti brojne zapreke i ostvariti željeni cilj.

Udruga je osnovana kako bi se proizvođači ujedinili, zajednički nastupali i radili na promociji ekološke poljoprivredne proizvodnje i ekoloških proizvoda. Ovakva manifestacija je prava prigoda za pokazati široj javnosti svoj rad, članove i plodove rada Udruge.

Kako je području Koprivničko-križevačke županije još uvijek premali broj certificiranih ekoloških proizvođača (21 prema statistici Ministarstva poljoprivrede) i relativno mali broj hektara pod ovakvom proizvodnjom (170 ha), onda je ovakva inicijativa svakako dobrodošla i poželjna. Samo ujedinjeni proizvođači, zajedno s potrošačima koji prepoznaju vrijednost ekološke poljoprivredne proizvodnje mogu biti nositelji razvoja iste. Unatoč statistici koja nam ne ide u prilog, veseli činjenica du u Udruzi ima nekoliko proizvođača koji imaju značajne poljoprivredne površina i kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost.

Okupljene je ispred organizatora udruge Ekoplod pozdravio njezin potpredsjednik g. Milek Markač, ispred Poljoprivredne savjetodavne službe skup je pozdravila mr.sc. Marija Ševar rukovoditeljica Odsjeka za ekološku i integriranu poljoprivredu a skup je otvorila Đurđica Mustaf, zamjenica načelnika općine Koprivnički Bregi.

Nakon službenog dijela, slijedio je obilazak OPG Prvčić Željka i njegovih proizvodnih površina na kojima uzgaja preko trideset vrsta povrća koje uglavnom plasira u Biovegu iz Zagreba. Željko Prvčić osim što je jedan od prvih eko proizvođača u našoj županiji, ujedno je i predsjednik udruge Ekoplod.

Zadovoljni posjetitelji, zadovoljni proizvođači svjedoče da je vrijedila svaka minuta uloženog truda, znanja i entuzijazma.

Autor: Slavko Kopilović, dipl. ing. agr.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Koprivnički Bregi Otvorena vrata Eko Certificiranih ekološki proizvođači


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]