Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival kulture
  • 28.06.2015. 11:35

Noć punog miseca u Zadru!

Noć punog miseca je manifestacija, festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja - vremeplov na dohvat ruke. Na dane 30.07. i 01.08. vratit će ponovno osmijeh na lice svima koji dođu po njega.

  • 262
  • 11
  • 0

Na noć punog mjeseca usred ljeta, zadarska riva je osvjetljena bakljama i svjetlom svijeća. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela slavnih kaljskih ribara do novigradskih dagnji.

Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog Šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija. Ako niste u prilici posjetiti okolicu Zadra i zadarske otoke i upoznati lokalni folklor i običaje, svakako posjetite Noć punog miseca. Dojmit će Vas se. Noć punog miseca događa se naravno u noći punog mjeseca, od 30. srpnja do 01. kolovoza 2015.

Tradicionalni festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja

To je večer koja nas na trenutak vraća u vrijeme kada je Zadar bio grad gospode koji je uživao u sretnoj simbiozi sa svojim priobaljem, otocima i zaleđem. Vrijedni ribari i težaci živjeli su nekoć od trgovine s građanima, a u sadašnjosti, svake godine iznova, Zadrani pozivaju njihove potomke i praunuke da ih barem te večeri podsjete kako je to nekada bilo.

Susret bodulske i vlaške kulture na jednom mjestu, jedinstveni mirisi s bogatih stolova, diple i mandolina ukomponirane u glazbu Morskih orgulja! Ugašena javna rasvjeta, ferali i sviće, klape i plesovi, gosti iz drugih krajeva zemlje i gomila nasmijanih, zadovoljnih ljudi ispod jednog velikog mjeseca.


Tagovi

Noć punog miseca Zadar Riva Tuna Srdele Kultura Kalijski ribari Šokol Tradicija Festival Hrana Običaji


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]