Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićni bal lipicanaca
  • 20.12.2015. 11:00

Ni sile tame ne mogu protiv lipicanaca!

Božićni bal lipicanaca u đakovačkoj ergeli i ove je godine protekao u mistici, krinolinama i prekrasnoj atmosferi.

Foto: Tomislav Nađ
  • 1.089
  • 155
  • 0

Božićna priča pod imenom Tajna glazbeno je scenska predstava prigodne božićne tematike u kojoj sudjeluju lipicanci s đakovačke ergele, jahači, vozači i glumci u raskošnoj baroknoj odjeći. Tako je obilježen ovogodišnji Božićni bal lipicanaca, spektakl koji nas je ostavio bez daha.

Iako je u predstavi sudjelovalo 90 glumaca i performera, prekrasni lipicanci su i ovaj puta ukrali show. Tajna je priča o dvorskom balu i grofici Irmi. Raskošne kočije koje voze elegantne grofice na bal, vesela kvadrilla sa osam bijelih konja i jahačica. Sve se činilo savršeno, no na bal tada dolazi tajanstveni barun Josip, poklanja Irmi prelijepog bijelog konja i tajanstveno nestaje.

Božić na Ergeli Đakovo

Kraljica tame i mračnih sila

U ponoć sluga javlja da je na kočiji grofice Irme polomljen kotač te mora sa dvorskom svitom pješice do dvorca kroz šumu. U šumi čarolija plesa vila i bijelih konja, a otkrivaju se i mračne sile koje preuzimaju, no dobro uvijek na kraju pobjeđuje. Tako je ukratko na ergeli protekla najvažnija večer u godini.

Ovaj je program samo dio sve bogatije turističke ponude na kojoj Uprava i djelatnici ustrajno rade posljednjih godina. U Ergeli kažu kako svaku sljedeću predstavu iz godine u godinu pokušavaju učiniti što boljom, a priča bi se trebala proširiti i na Božić na Ergeli Đakovo.

Gost ovogodišnjeg programa je bila Ergela Lipica iz Slovenije, a ove je godine predstave posjetilo čak tisuću posjetitelja. Sudjelovali su Udruga Lipicanska barokna raskoš koja se bavi umjetničkim jahanjem i plesnim točkama, Udruga Potkalnički plemenitaši koja se bavi očuvanjem kulturno-povijesne tradicije, Žonglerska skupina Domaći u sklopu Udruge Zvuk prirode koja promiče akrobatsko-žonglerske vještine, Folklorni ansambl Slavonske kraljice i MVC Bećarine KUD-a Tena Đakovo, Osnovna glazbena škola Ivan Goran Kovačič iz Đakova.

Foto: Tomislav Nađ


Fotoprilog


Tagovi

Božićni bal lipicanaca Ergela Đakovo Tajna Glazbeno-scenski spektakl


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]