Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 31.08.2014. 21:45

Natjecanje orača Zagreba i županije

U doba satelitski vođenih moćnih strojeva (koji i moćno taru i zabijaju tlo) na natjecanje dolaze uglavnom romantičari kojima je satelit u srcu, zemlju oranjem miluju, a svoga ljubimca besprijekorno održavaju i uštimavaju.

  • 351
  • 59
  • 0

Zbog štednje, manje natjecatelja i živosti, ali ne izostaju zaljubljenici u poljoprivredu i zemlju, koju seljak oranjem miluje, a ne zabija. U subotu je u Kupinečkom Kraljevcu održano 4. zagrebačko i 12. županijsko natjecanje orača, koja su ujedno i kvalifikacijska za državno natjecanje 13. rujna u Požegi.

S plugom ravnjakom, Ivan Jantolek, Franjo Mavračić i Ivan Novoselec, a s plugom prevratnjakom Matija Slobodić i Dubravko Kalaj najbolji su Zagrepčani. U županiji su to Marko Cvetković, Stjepan Doračić i Stjepan Cvetković, te Marko Filipčić i Goran Frljužek.

O svemu su brinuli agronomi Dario Padro i Marijan Mavračić iz Savjetodavne službe s pomoćnicima, sponzorirali grad, županija, BC instiut, Daanon i drugi, ali recesija smanjila je broj sudionika i živost.

U doba satelitski vođenih moćnih strojeva (koji i moćno taru i zabijaju tlo) na natjecanje dolaze uglavnom romantičari kojima je satelit u srcu, zemlju oranjem miluju, a svoga ljubimca besprijekorno održavaju i uštimavaju. "Zbog štednje cijelu smo županiju prešli sporednim putevima i cestama na traktoru", kaže doajen oračkih natjecanja Stjepan Doračić, čiji je traktor gotovo oldtajmer, ali kompletan mu hardver funkcionira kao kronometar.


Fotoprilog


Tagovi

Oranje Natjecanje Kvalifikacije Ivan Jantolek Franjo Mavračić Ivan Novoselec Matija Slobodić Dubravko Kalaj Marko Cvetković Stjepan Doračić Stjepan Cvetković Marko Filipčić Goran Frljužek


Autor

Rajko Polić

Više [+]

Novinar HND-a od 1973. Studirao filozofiju u Zagrebu, poljoprivredu u Križevcima, profesionalni novinar - reporter u Večernjem listu 30 godina, sudjelovao u pokretanju prvog specijaliziranog priloga Vrt

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/