Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najveći svjetski čobanac
  • 21.08.2016. 09:00

Najveći čobanac svijeta krčka se u Vukovaru!

U Vukovaru se danas kuha najveći čobanac na svijetu, a tu je i Noćni sajam OPG-a!

  • 13.132
  • 649
  • 0

Osječanin Denis Šoštarić kuha najveći čobanac na svijetu danas, u nedjelju (21. kolovoza) u Vukovaru, na Sportskom rekreacijskom centru Lijeva bara.

U rušenje svjetskog rekorda upustio se poznati slavonski majstor kotlića i glavni kuhar Šoštarić sa svojih 12 pomoćnika, a kuha ga u golemom kotliću koji je kamionom prebačen u Hrvatsku iz Bačke Palanke.

Šoštarić: Skuhat ću najveći čobanac na svijetu!

Bude li sve po planu, Hrvatska bi danas mogla postati nositelj Guinnessovog rekorda u najvećem skuhanom čobancu.

Sve se odvija u sklopu trodnevne manifestacije Tamburaški kirbaj koja se održava u Vukovaru od 19. do 21. kolovoza, a u prva su se dva dana natjecati tamburaši, i to za nagradu od 10.000 kuna, prenosi Glas Slavonije.

12.500 porcija i 4.650 litara čobanca

Čobanac će se prodavati u porcijama, a dio je prihoda namijenjen u humanitarne svrhe.

Skuhat će 12.500 porcija, odnosno 4.650 litara čobanca. Za to će utrošiti tonu i 700 kilograma mesa. "Kotlić smo posudili od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš", kaže Šoštarić.

Prvo su odradili i probno kuhanje, kako kažu, jer su morali provjeriti koliko je vremena potrebno da u kotliću provrije voda. Toliki čobanac nikada nije kuhan odjednom ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje u svijetu, stoga predlažemo da požurite u Vukovar. Kuhanje čobanca je navodno počelo u 4 sata, a završetak se očekuje oko 13h.

Šoštarić ističe kako imaju mnogo sponzora i donatora, a među njima je i Ured predsjednice RH. Nadaju se odličnoj zabavi za sve one koji obožavaju slavonsku tamburašku glazbu, pjesme, ples i gurmanske specijalitete.

Noćni sajam OPG-a

Kirbaj je u petak i subotu obogaćen dodatnim sadržajem: noćni sajam obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i zadruga, a na Lijevoj bari nastupali su Golubići, KUD-ovi, sastavi Allegro, Sokak bez imena, Iločke bekrije, Endemi, Boćarski inat, Royal, Čilaš, Sremci, Sanjalice i, na kraju, u nedjelju, točnije u ponedjeljak, zasvirat će od pola sata nakon ponoći pa do 2 sata ujutro pobjednički tamburaški sastav bogatiji za 10.000 kuna glavne nagrade.


Tagovi

Najveći čobanac Noćni sajam OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.