Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam sira
  • 21.09.2016. 16:30

Naj kozu i miss Istre odabrat će u Savičenti!

Savičenta je nezaobilazno mjesto koje morate posjetiti 24. i 25. rujna.

  • 898
  • 41
  • 0

Posljednjeg vikenda u rujnu svi putevi vode u Savičentu, malo mjesto u srcu Istre koje će ponovo okupiti najbolje sirare iz regije i šire, zaljubljenike u sir, ali i ostale gastronomade. U oba dana, posjetitelji će moći uživati u vrhunskom siru od 11:00 do 19:00 sati unutar zidina kaštela Grimani Morosini.

Posebnost ovogodišnjeg festivala sira je obilježavanje pete godišnjice festivala te su tom prigodom organizatori posjetiteljima pripremili iznenađenje teško pet kilograma - posjetitelji će moći uživati u degustaciji pet kilograma sira.

Oživljavanje starih zanata

Festival će otvoriti istarski KUD-ovi svojim nastupom u subotu, 24.09. u 11:00 sati nakon čega slijedi rezanje 5 kilograma sira s kojim će organizatori počastiti posjetitelje.

Na Placi, ispred Kaštela posjetitelji se mogu vratiti u prošlost i razgledati stare istarske zanate i autohtone suvenire u sklopu 12. Mrkata istrijanskega dela. Izlagači će ponovo oživjeti stare slike i vještine zanata iz davnina. Kažuni, istarski instrumenti te suveniri od maslinovog drva, samo su dio onog što će posjetitelji moći vidjeti u oba dana.

Najsimpatičnija koza, miss Istre i koza s najvećim cicama

Istog će se dana u 17:00 sati na veselje mnogobrojnih birati Naj koza. Ova se tradicionalna manifestacija održava 17. godinu za redom te privlači posjetitelje koji žele vidjeti nešto drukčije i originalno. Izbor naj koze održat će se u više kategorija: najizvornija koza, najsimpatičnija koza, koza s najvećim cicama, naj prč te koza miss Istre.

Feštu će svojim nastupom začiniti Davor Radolfi te Bruno Krajcar nastupom na Placi u subotu s početkom u 20:00 sati.

Pastirske igre i kreativne radionice

Priređen je bogat program kako za starije tako i za one najmlađe koji će u nedjeljnim poslijepodnevnim satima moći uživati u pastirskim igrama, kreativnim radionicama te dramskom prikazu. Mališani će moći naučiti kako postati pravi pastiri te će uz pomoć članova udruge Birikina zajedno izraditi veliki sir.

Posjetitelje će na manifestaciji u oba dana animirati neobičan muzički dvojac na štulama Šik Šok.

Organizatori V. Festivala sira su Općina Svetvinčenat, Turistička zajednica Općine Svetvinčenat te Zadruga Dva roga, dok je pokrovitelj festivala Istarska županija. I ove se godine očekuje oko 4.000 posjetitelja, a zahvaljujući zanimljivom programu i vrhunskim sirevima, Savičenta je nezaobilazno mjesto koje morate posjetiti 24. i 25. rujna!


Tagovi

Festival sira Naj koza


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo