Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Arca 2014
  • 13.05.2014. 09:00

Nagrađene najbolje inovacije 7. Agro Arce

Među mnoštvom inovacija i proizvoda, na ovogodišnjoj 7. Agro Arci u Biogradu na Moru, odabrani su najbolji inovatori i proizvođači, koji su sa ponosom primili prestižne nagrade

Foto: Ante Vidović
  • 799
  • 62
  • 0

Mljekomat, inovacija čakovečke tvrtke Letina inox, dobio je Grand Prix na ovogodišnjoj 7. Agro Arci, međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji se ovog vikenda održavao u Biogradu na Moru. Zahvaljujući uspješnoj komercijalizaciji i plasmanu na tržištu, ova je domaća inovacija dobila najprestižniju nagradu sajma. Već 15-ak mljekomata u Hrvatskoj je u upotrebi, a kupca je našao i na ovogodišnjoj Agro Arci.

Čokoladne inovacije Dubravka Vitlova privukle

su i zadarskog župana Stipu Zrilića

Nagrade za ovogodišnje izlagače

Nagradom Agro Arce nagrađeni su i:

  • MBO-T revolucija gospodarenja otpadom tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca
  • certificirano organsko gnojivo zadarske tvrtke Telluris-Medina
  • uređaj za sustav kliničke aromaterapije Mije Miljaka i Bernarde Čupić iz Vodnjana
  • propocijan kapsule i proizvodi od aronije tvrtke PIP iz Pisarovine
  • uzgoj lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornj Vlade Moulisa iz Daruvara
  • naprava za vezanje plovila u marini Marka Vukovića iz Karlovca
Pčelari su oduvijek bili poznati po

svojoj inventivnosti

Među njima su se našle i dvije inovacije - pakiranje kruha obloženo nano materijalom i proizvodnja inteligentnog i elektroničkog papira za operacijske sale dvojice inovatora iz Prvog instituta inovatora i istraživača Islamske Republike Iran te znanstveni inovativni projekt Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom "Prirodni, ekološki odabir za dobrobit zdravlja životinja i ljudi te gospodarstva".

Nagrade i najmlađima

Nagradu Agro Arce u kategoriji mladih izlagača, dobili su učenici Osnovne škole Milke Trnine za grupu proizvoda od jabuka.

Ove je godine u Biogradu predstavljeno više od 400 inovacija, proizvoda, projekata i tehnologija, a poseban naglasak ovogodišnje Agro Arce bio je na halal prehrambenoj industriji. Trojici izlagača - Vladi Moulisu iz Daruvara, Poljoprivrednoj zadruzi MasVin iz Polače i poznatom slatinskom proizvođaču meda Agro Favoritu dodijeljeni su certifikati halal kvalitete.

Foto: Ante Vidović


Tagovi

Agro Arca Biograd na Moru Sajam inovacija Grand Prix Letina inox Tehnix Telluris-Medina Mijo Miljak Bernanrda čupić PIP Vlado Moulis Marko Vuković MasVin Agro Favorit


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]