Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Muzej u loncu
  • 21.12.2016. 10:30

Muzej u loncu njeguje tradicijska slavonska jela

Trodnevna radionica pripremanja zaštićenog vinogradarskog ćevapa i odabranih jela Muzeja u loncu za domaće ugostitelje održat će se pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića.

Foto: Gradski muzej Požega - Muzej u loncu/Facebook
  • 1.473
  • 154
  • 0

Projekt Gradskog muzeja Požega, Muzej u loncu, svojim brojnim turističkim i strukovnim nagradama opravdava svoju misiju kojom putem zaboravljenih nepoznatih tradicijskih jela prenosi baštinu odnosno priča o običajima i povijesnom kontekstu istočne Hrvatske.

Trodnevna (09.-11.01.2017.) radionica pripremanja zaštićenog vinogradarskog ćevapa i odabranih jela Muzeja u loncu za domaće ugostitelje održat će se pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića.

U suradnji sa 16 muzeja istočne Hrvatske (od Virovitice do Iloka), Muzej u loncu je putem izložbe i dokumentarnog filma obradio 30-tak manje poznatih, zanimljivih jela s velikim potencijalom turističke isplativosti koje možete vidjeti ovdje. Nadalje, Muzej u loncu svojim istraživanjima i spoznajama pomaže u definiranju gastro identiteta Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, te razbijanju predrasuda koje su do sada vladale o nezanimljivoj, jednoličnoj i nezdravoj kontinentalnoj prehrani.

Inovativnost slavonskih ugostitelja

No, ono što je najvažnije, Muzej u loncu pokušava unijeti optimizam i inovativnost u redove slavonskih ugostitelja, te brojnih proizvođača domaćih namirnica od kojih se ova jela pripremaju.

Poziv na radionicu

Ono, što je još važnije, posljednji dan (11.01.2017.) uz kušaonicu jela od kojih su mnoga po prvi puta predložena kao jela ala card, jela po narudžbi, fastfood, gastro suveniri, kroz okrugli stol pod nazivom "Zna li Slavonija nahraniti gosta?" isprovocirati će se niz pitanja, kao i ponuditi kvalitetne odgovore i rješenja za konkretno zaživljavanje ovog projekta u lokalnim zajednicama. Vaše aktivno prisustvo bit će veliki podstrekkapitaliziranju baštine, razvoju i ostvarivanju inovativnih turističkih nastojanja i oživljavanja ovog dijela Hrvatske. Drugim riječima, Slavonija treba Vašu pomoć!

Ako ste zainteresirani za dolazak i sudjelovanje na kušaonici i okruglom stolu, obratite se na jedan od sljedećih kontakata: mail: maja@gmp.hr, telefon: 034/312- 945, mob: 099/291-2697.

Autor: Maja Žebčević Matić, Foto: Gradski muzej Požega - Muzej u loncu/Facebook


Tagovi

Muzej u loncu Požega Izložba Tradicija Hrana


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.